Pénzügy és számvitel

végzettség: alapfokozat
tagozat: nappali
képzési idő: 6+1 félév

finanszírozás:
állami ösztöndíjas / önköltséges: 300 000 Ft/félév
Ösztöndíj Programmal: 120 000 Ft/félév

A nappali formában induló klasszikus üzleti közgazdász képzés a pénzügy és a számvitel üzleti alkalmazásaira egyaránt koncentrál, de nem nélkülözi az általános közgazdasági képzésekben megjelenő nemzetgazdasági és államháztartási ismereteket sem.

A szak főbb tantárgyai:

számvitel, vállalati pénzügyek, államháztartás és adózás, vállalat- és projektértékelés, gazdaságstatisztika, makrogazdasági pénzügyek, vezetői számvitel, pénzügyi információs rendszerek, nemzetközi pénzügyek, befektetés és finanszírozás, elemzés és kontrolling.

Nagy hangsúlyt fektetünk a pénzügyi és számviteli folyamatok mint menedzsment eszközök bemutatására, és egyéb gazdálkodási és üzleti folyamatokba történő integrálására. Így a képzés során természetesen megjelennek az alapvető menedzsment ismeretek is.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügy és számvitel szakjának specialitása – szemben a más intézményekben megszokott számvitel és pénzügy specializációkkal – hogy kihasználva műegyetemi környezetét, pénzügyi-számviteli informatika, valamint nemzetközi pénzügyek és számvitel specializációkat kínál. Így a hallgatók specializációtól függetlenül a pénzügyi és számviteli területek teljességét lefedő tudást szerezhetnek. Speciális angol nyelvi kurzusokat és szaktárgyaink egy részéből angol nyelvű előadásokat is kínálunk képzésünk keretében.


További információ, illetve aktuális tanterv az alábbi letölthető linken:

Pénzügy és számvitel alapképzés tájékoztatófüzet