Kari Szakkollégiumok

A BME GTK-n két kari szakkollégium műkődik: a 2007-ben alakult gazdaság és társadalomtudományi területen működő Liska Tibor Szakkollégium és a 2012-ben alakult társadalom, kommunikáció és médiatudományi területen működő KommOn Kommunikációs Szakkollégium. Továbbá sok GTK-s hallgató tagja az egyetemi EHK-hoz tartozó Management Szakkollégiumnak, amelyben a GTK-s hallgatók évek óta vezetői szerepet is vállalnak.

Liska Tibor Szakkollégium

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Liska Tibor Szakkollégiuma hivatalosan 2007 márciusában alakult meg a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon. Korábban más formában, de hasonló szellemiségben 2004 óta Szakmai Szervező Team működött. A Liska Tibor Szakkollégium jelenleg körülbelül 80 aktív taggal rendelkezik. Célja, hogy a tagok az érdeklődési területüknek (pénzügy, üzleti, elemző vagy marketing) megfelelően szélesítsék látókörüket különböző kutatási területek, üzleti és gazdasági folyamatok, valamint aktuális gazdaságpolitikai és társadalmi kérdések megismerésével. A képzés hat félév, amely kis létszámú kurzusok, műhelyek és szakmai előadásokból áll, a végén a tagok „szakkolis diplomát” kapnak. Mindezek mellett a Liska Szakkollégium tagjai rendszeresen részt vesznek egyetemi szintű, országos és nemzetközi esettanulmányi versenyeken. A Liska Tibor Szakkollégium 2009 óta folyamatosan növekvő „Liskaland” tábor szervez, amely során névadója gazdasági modelljét, az Ökonosztátot a gyakorlatba átültetve ismerik meg a résztvevők.

Weboldal: http://www.ltsz.hu/

KommON

A KommON BME Kommunikációs Szakkollégium 2012. februárja óta végzi munkáját, szervezi meg saját szakmai profiljába, érdeklődési és tudományos területébe tartozó programjait, kurzusait, szakmai tevékenységeit.

A KommON egyik rendezvénye a Szakmai Est, amely keretében több kiemelkedő szakembert hívtak meg, valamint a mesterhallgatók számára a MAeste [Mesterhallgatók Tanszéki Munkacsoportja (MTM) utódszervezeteként]. Szakkollégium ma már 27 alapító taggal, 36 taggal és 48 tagjelölttel rendelkezik.

Weboldal: http://kommon.bme.hu/