Pályázati felhívás – EELISA Activity hallgatói ösztöndíjra
szeptember 8, 2023
Kutatók Éjszakája a GTK-n!
szeptember 18, 2023

„A tudásátadás és a tudásmentés összhangja nélkül nincs egyetemi kiválóság”

A GTK a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem legfiatalabb kara, hiszen idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ennek apropójából a BME interjút készített Dr. Koltai Tamással, Karunk dékánjával. 

Az interjúban Dékán úr mesélt a GTK múltjáról, jelenéről és a jövőjéről. A beszélgetés során szóba került, hogy már 1914 óta zajlik közgazdászképzés a BME-n, vagyis több mint 100 éves hagyománya van ennek a területnek az Egyetemen. Az elmúlt száz év során – ma már történelminek tekinthető okok miatt – a közgazdászképzés nem volt folyamatos, ám a BME akkor is élen járt az ország számára meghatározó gazdasági programjaival, amikor nem közgazdászokat képzett. 1998-ban a közgazdászképzés újra bekerült a BME oktatási portfóliójába, és a gazdaságtudomány ismét megjelent az egyetem nevében is.

A cikkben Dékán úr többek között mesélt arról, hogy miként élte meg a dékáni ciklusait, milyen tervben lévő intézkedéseket tervez, milyen a Kar kapcsolata a többi szervezeti egységgel illetve az Egyetemi vezetéssel, és, hogy milyen kutatási területei vannak a GTK-nak. A teljes cikk a BME honlapján olvasható.