GTK Küldetésnyilatkozat

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar 1998 óta működik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, amely Magyarország egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye.

 

Karunk küldetése, hogy az Egyetem által képviselt műszaki, gazdasági és társadalomtudományi területek közötti interdiszciplináris oktatási, kutatási és innovációs tevékenységével hozzájáruljon a következő évtizedek kihívásainak fenntartható megoldásához.

 

Célunk, hogy a legjobb hazai és nemzetközi hallgatók oktatásával, valamint magas színvonalú, versenyképes alap-, mester- és doktori képzések biztosításával megerősítsük pozíciónkat a magyar és a nemzetközi felsőoktatási piacon. Képzéseink a műszaki és társadalmi jellegű innovációkra összpontosítanak annak érdekében, hogy hallgatóinkat felkészítsük a következő évtizedek gyorsan változó üzleti és társadalmi környezetében való felelős és etikus helytállásra.

 

Arra törekszünk, hogy Karunk minél jobban éljen a gazdasági, társadalmi és műszaki területek közötti együttműködésekben rejlő lehetőségekkel. A hosszú távú fenntarthatóságot célzó gazdasági, társadalmi és környezeti problémáival foglalkozó nemzetközi környezetben végzett magas színvonalú kutatások hozzájárulhatnak mind a fennálló, mind az újonnan felmerülő kihívások megértéséhez és megoldásához.

 

Vízió:

Innovatív szakmai és társadalmi közösségek fejlesztésének katalizátora.

 

Stratégiai alapelvek

 1. Kiválóság
 2. Interdiszciplinaritás
 3. Fenntarthatóság

 

Küldetés:

Felelősen gondolkodó, sokoldalúan képzett, kiválóságra törekvő hallgatók képzése. Multidiszciplináris, együttműködésen alapuló, élenjáró kutatási és innovációs tevékenység végzése.

 

Kulcs értékek:

 1. Tudományos
 2. Dinamikus
 3. Különleges
 4. Sokoldalú
 5. Nyitott

 

A BME GTK missziója az alábbi öt kulcs érték mentén fogalmazható meg:

 1. Kiválóság előmozdítása és támogatása az oktatás, kutatás, innováció és társadalmi szerepvállalás terén.
 2. Dinamikus és rugalmas környezet kialakítása a tanulók és oktatók számára, hogy alkalmazkodni tudjanak az új kihívásokhoz és lehetőségekhez.
 3. Különleges lehetőségek és programok, amelyek segítik a hallgatókat és oktatókat a szakmai kiemelkedésben és pályafutásuk előmozdításában.
 4. Sokoldalú oktatási és kutatási lehetőségek biztosítása, amelyek lehetővé teszik a tanulók számára, hogy széles körű ismereteket és készségeket szerezzenek.
 5. Nyitott és befogadó közösség kialakítása, amely ösztönzi a sokszínűséget, a párbeszédet és az együttműködést szakmai és közéleti téren egyaránt.