GTK Jóllét Centrum

Jelentkezés a programjainkra a lenti táblázatnál!

Jól lenni jó. Jobban lenni még jobb.

A GTK Jóllét Centrum legfontosabb célja, hogy dolgozói minél támogatóbb légkörben, a maguk teljességében élhessék meg mindennapi munkájukat és karrieréveiket. A GTK Jóllét Centrum ehhez munka- és szervezetpszichológiai támogatással járul hozzá: legyen szó pszichés erőforrások erősítéséről, mentális egészséget befolyásoló munkahelyi tényezőkről, munkahelyi kapcsolatokról, a GTK Jóllét Centrum útmutatást, eszközöket kíván adni az egyéni és közösségi kérdések megoldásához, projektek eredményes megvalósításához, egyéni munkacélok vagy a vezetői szerep sikeres kiteljesítéséhez.

A pozitív érzelmi légkör és a munkahelyi jóllétkultúra felépítése és fejlesztése időt igénylő folyamat, és egy hosszútávú, közös vállalkozás eredménye. Ehhez minden kolléga meglátása, visszajelzése és aktív hozzájárulása számít: így kerülhetünk a „siker közös hullámhosszára”. A GTK Jóllét Centrum jó dolgokat csinál, legyen részed benne!

Jóllét Centrum logó

Programjaink:

2023. ősz: Hot Topic Talks (Fókuszcsoportos beszélgetések)

A Hot Topic Talks fókuszcsoportos beszélgetései során munkatársi csoportok munkahelyi jólléttel, illetve ezzel összefüggésben, a személyes megéléseikkel kapcsolatos tapasztalatait és történeteit szeretnénk megismerni, feltérképezni. Célunk, hogy a munkahelyi jóllét és kiteljesedés kapcsán megismerjük egymás nézőpontját, felfedezzük az élményekben tükröződő közös és eltérő jellemzőket, ezeket megosszuk egymással és a téma mentén, egy jó hangulatú beszélgetésben tudjunk kapcsolódni egymáshoz. Szeretettel várunk minden GTK-dolgozót: oktató-kutatókat, adminisztratív munkatársakat és doktoranduszokat egyaránt! 

“A legjobb ötletek a kávépultnál születnek” 

Minden eseményünket 45 perc kávézás & networking előzi meg. Kávéval, pogácsával várunk minden kollégát, azokat is, akik nem tudnak részt venni a “Hot Topic Talks” eseményen, ismerkedés, közösségépítés céljából – ide regisztrálni nem szükséges.

Kiket várunk?  Mikor?  Nyelv és jelentkezés 
Munkatársak (doktoranduszokat is beleértve)  2023. október 5., 13:45-16:45

Ebéd utáni kávé & networking: 13:00-13:45 

magyar nyelven

mindenki jelentkezését várjuk

jelentkezés itt

A projektek, tanszékek, szakcsoportok jelenlegi és leendő vezetői, doktori témavezetők  2023. november 9., 13:15-16:00

Ebéd utáni kávé & networking: 12:30-13:15 

magyar nyelven

mindenki jelentkezését várjuk, a jelenleg vezető pozícióban és doktori témavezetőként tevékenykedő kollégák elsőbbséget élveznek

jelentkezés itt

A nem oktató, nem kutató munkatársak 

 

2023. november 16., 13:15-16:15

Ebéd utáni kávé & networking: 12:30-13:15 

magyar nyelven

mindenki jelentkezését várjuk, a nem oktató, nem kutató munkatársak elsőbbséget élveznek

jelentkezés itt

Staff (including PhD students) 

 

23 November 2023, 13:45 – 16:45

After-lunch coffee & networking: 13:00-13:45 

in English

Sign up here

 

Munkatársak (doktoranduszokat is beleértve)  2024. január 10., 13:45-16:45 

Ebéd utáni kávé & networking: 13:00-13:45 

18 főt várunk 

magyar nyelven 

jelentkezés itt

A GTK Jóllét Centrum munkatársai

Dr. Kun Ágota – szakmai vezető, egyetemi docens (kun.agota@gtk.bme.hu)

Halmos Alexandra – projektvezető, doktorandusz (halmos.alexandra@gtk.bme.hu)

Vasvári Fanni – szervezeti tanácsadó, doktorandusz (vasvari.fanni@gtk.bme.hu)

az Ergonómia és Pszichológia Tanszék dolgozói

Mivel nem foglalkozik a GTK Jóllét Centrum?

Pszichés jóllétünk olyan területeken is múlik, amelyek fontossága alapvető, ugyanakkor a munka- és szervezetpszichológia eszközeivel sajnos nem tudjuk támogatni (pl. anyagi jólét). Érdekképviseleti témákkal a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét javasoljuk (https://fdsz.bme.hu). Hallgatóink számára az egyéni pszichés jóllét problémáival, önismerettel és egyéni vagy csoportos „soft” készségfejlesztés kérdéseivel a BME ÉSZI Hallgatói Tanácsadási Osztály megkeresését ajánljuk (https://hszi.bme.hu/tanacsadas).