NYÍLT NAPOK

A GTK online Nyílt Napjai, programjai, eseményei az általános felvételi eljáráshoz kapcsolódóan

Kisokos MS Teams-es Nyílt Napi programokhoz

 

Kedves Leendő Hallgató!
Kedves Érdeklődő!

 

Az Online Nyílt Napok eseményeit MS Teams alkalmazáson vagy webes felületen követhetik nyomon.

Windows rendszerű számítógépeken a Google Chrome, Edge, Firefox és Internet Explorer böngésző legfrissebb változata vagy a hivatalos Microsoft Teams alkalmazás (letöltés) szükséges a részvételhez (az alkalmazás iOS vagy Android rendszerű mobil eszközökre is letölthető). A részvételhez nem szükséges a bejelentkezés a Microsoft fiókjával, vendégként is beléphet. Ez esetben bejelentkezéskor adja meg, hogy milyen néven lássák majd a nyílt nap többi résztvevői.

Amennyiben rendelkezik Office 365 felhasználónévvel: azzal is tud vendégként csatlakozni az online előadáshoz.

Amennyiben nem rendelkezik Office 365 felhasználónévvel: a linkre kattintva egy böngészőablak nyílik meg, mely rákérdez, hogy milyen módon szeretne csatlakozni az előadáshoz. Ebben az esetben válassza a „Folytatás ebben a böngészőben” opciót. Ilyenkor minden előzetes regisztráció nélkül csatlakozhat vendégként.
Ezután a program engedélyt kér a kamera és mikrofon használatához, majd egy választható név megadását követően léphet be az online nyílt nap előadásába.
Amennyiben a böngésző nem kérdezne rá, hogy használhatja-e a mikrofont és a kamerát, akkor azt a böngésző beállításaiban lehet módosítani az alább megadott linkeken:

Kérjük, hogy belépéskor a mikrofont és a kamerát legyenek szívesek kikapcsolni!

Amennyiben kérdésük merülne fel a „kézfeltartás”, vagy „raise hand” lehetőséggel jelezzék, ekkor az előadó ideiglenesen megadhatja a mikrofon bekapcsolásának jogát.

Tájékoztató a 2022. évi felvételi eljárásról

További információk: Naszvadi-Illés Bernadetttanulmányi koordinátor

BME GTK 400+ ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM

A BME GTK az egyetemi tanulmányaikat 2016-tól kezdők számára egyedülálló nagyságrendű ösztöndíjprogramot hirdetett alapszakjaira. (Gazdálkodási és menedzsment, Nemzetközi gazdálkodás, Pénzügy és számvitel, Műszaki menedzser vagy Kommunikáció- és médiatudomány (nappali tagozatú) alapképzési szakokon).

A BME GTK 400+ Ösztöndíj Program kialakításánál az volt az alapcél, hogy a képzés terhei a tanulmányi követelményeken túlmenően többet és jól teljesítő hallgatók esetében jelentősen csökkenhessenek. A BME-n az önköltség („tandíj”) nem egy állandó, kerek összeg, hanem az adott félévben éppen felvett tantárgyak (kreditek) számától is függ, azaz fix és kreditszámarányos díjrészekre bomlik. Mivel egy-egy félévben átlagosan 30 kreditet kell teljesíteni a diploma képzési idő alatti megszerzéséhez, így az önköltséget is félévenként 30 kreditre vetítve szokás megadni. Ez az önköltség alapú megközelítés az ösztöndíj alapja.