BME Nyelvvizsga felkészítő
április 3, 2020
Pályázati felhívás a BME GTK 2020. évi Kutatási Díjára
április 6, 2020

GTK-VIK közös győzelem a “Bank to the Future” versenyen

Sikerrel zajlott le az MNB és a BME első közös rendezésű Design Sprint mobilapplikáció tervező versenyének a „Bank to the Future” döntője március 31-én.

A verseny fődíját a PineDesignHouse csapata nyerte, a különdíjat pedig a Coincidence csapata kapta.

A nyertes csapat tagjai: Megyeri Mária (GTK), Paulics Lilla(GTK) és Wolf Máté(VIK)

A fődíjon felül a zsűri kiosztotta az alábbi díjakat:

  • “Legjobb design és UX/UI” – MoneySavers
  • “Legjobb prezentáció” – Zset-ON
  • “Legjobb edutainment megoldás” – Blitzscale
  • “Legjobb gamification megoldás” – Loan Sharks

A döntőbe jutó csapatoknak egy online szabadulószobából kellett kijutniuk az első fordulóban, amelynek a végén feltölthették a mobilapplikációra vonatkozó ötleteiket.

A jelentkező 31 csapatból 24-en kvalifikáltak a zsűri elé, akik különböző szakmai szempontok alapján választották ki a 12 döntős csapatot.

A döntőt megelőzően a csapatok egy intenzív képzésen vettek részt, ahol az Egyetem oktatói és az AutSoft Zrt. munkatársai segítségével tanulhattak olyan témákról, mint a storyboarding, perszónaalkotás, gamifikáció, prezentációs készségek vagy a UX/UI design. Ezúton is köszönjük Dr. Lógó Emma dékánhelyettes asszonynak, Dr. Danyi Pál docens úrnak, valamint Orbulov Vanda és Tóth Áron PhD hallgatóknak az előadásokat!

Mind a döntő, mind az oktatás online platformokon történt, de a nehezített terep ellenére is a csapatok jól vették az akadályokat és remek kooperációban készítették el a prototípusaikat majd védték meg a zsűri előtt.

Gratulálunk minden hallgatónknak a sikeres szerepléshez és az izgalmasabbnál izgalmasabb megoldásokhoz!