Hogyan lesz a válságból lehetőség? Választ ad a BME MBA 30. évfordulós konferenciája
május 3, 2022
Global Water Partnership CEE Nemzetközi Nyári Egyetem 2022 – A vízszennyezés kezelése a vízgazdálkodáson keresztül
május 5, 2022

Nagy Könyvünnep és kortárs művészeti kiállítás

Két hétvégére, 2022. május 7-8-án és május 14-15-én megnyitja kapuit az MNB Budai Központja, ahol számos könyvújdonság mellett először tekinthető meg a Jegybank képzőművészeti gyűjteménye is.

A szervezők szombatonként nemzetközi és hazai könyvújdonságokat fognak bemutatni: Horváth Levente, Kalamár Beáta, Kopátsy Sándor és a Jegybank különösen aktuális műveit átfogó programsorozattal ünnepelnek. A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelenő három új kötetről szakértők osztják meg gondolataikat a fenntarthatóságtól kezdve, a közgazdaságtan, a geopolitika területén keresztül egészen a menedzsmentig. A középiskolás és egyetemista korosztályt külön interaktív, ismeretterjesztő és művészeti programokkal várják majd.

Vasárnaponként az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonában lévő képzőművészeti gyűjtemény kulcsműveiből rendezett pop-up kiállításokkal készülnek a közönségnek. A Mértani formák a térben – Rider Gábor válogatása és a Színerő – Fabényi Julia válogatása című kiállításokhoz múzeumpedagógiai programok, interaktív tárlatvezetések és előadások fognak kapcsolódni.

A május 14-i alkalmon azok a BME-s hallgatók is előadnak majd, akik az MNB-BME Könyvklubban készítették el recenzióikat.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2022. május 7-8., 14-15.

Helyszín: MNB Budai Központ (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.)

További információ: https://www.mnb.hu/web/konyvunnep-kortarskiallitas#programok