GTK Tudományos Diákköri Konferencia 2022
november 11, 2022
TDK Eredmények
november 22, 2022

Prima Primissima díjra jelölték Karunk akadémikusát, Dr. Halmai Pétert

Dr. Halmai Péter Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Fő kutatási területei: a nemzetközi és az európai makroökonómia, a nemzetközi és az összehasonlító gazdaságtan. Közel 400 publikációja jelent meg, közöttük több könyv és számos idegen nyelvű munka. Olyan alapvető jelentőségű kérdéseket vizsgált tudományos műveiben, mint az európai integráció makroökonómiája; az európai növekedési és felzárkózási modell sajátosságai; a pénzügyi és gazdasági válság, illetve a COVID-krízis növekedési hatásai; valamint a strukturális reformok mechanizmusai.

Dr. Halmai Péter A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára.

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. 

 A Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

A Prima Primissima Díj rangját e hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt egy évtizedben a legjobbakká váltak a jók között. Az elismerés társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Hisszük, hogy díjazottjaink valódi példaképek – küldetésünk pedig továbbra is az, hogy ezután is megtaláljuk azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet.

A jelöltekről kisfilmeket is készítenek, Dr. Halmai Péter videóját itt lehet megtekinteni.

Ahogy minden évben, idén is lehetőség van szavazni, hogy ki legyen a Prima Primissima Közönségdíjasa. Szavazni kódszámmal lehet, melyet a 06707077000 telefonszámra kell elküldeni. Dr. Halmai Péter kódja: 10

Szavazni november 30-ig lehet.

Segítség a szavazáshoz ezen az oldalon.

Bővebb információ a jelöltekről ezen az oldalon olvasható