Számvitel mesterszak


E mesterszakunk az általános üzleti ismereteken túl konkrét szakmát biztosít a végzett hallgatók számára. A cél olyan szakemberek képzése, akik képesek a gazdálkodó egységek számviteli folyamatainak irányítására, ellenőrzésére és elemzésére. Elméleti és gyakorlati, üzleti és módszertani ismereteik, menedzseri készségeik birtokában alkalmasak a hazai és a nemzetközi gazdasági élet különböző területein közép- és felsőszintű pénzügyi, számviteli vezetői feladatok ellátására.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem számvitel mesterszakjának karakterességét nemzetközi számviteli irányultsága adja. Ez megjelenik a specializációknál is, hiszen két specializáció is választható: az ellenőrzés és könyvvizsgálat, valamint a vezetői számvitel specializációk. Oktatási programunk több tantárgya illeszkedik az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) tananyagához. A képzés részidős formában zajlik, valamennyi kapcsolódó szolgáltatásunkkal (pénteki vagy szombati előadások, előadás-videók stb.) a munka melletti tanulást igyekszünk segíteni.

Alapadatok:
Végzettségi szint: mesterfokozat (magister, master, rövidítve: MSc)
Tagozat: részidős (levelező)
Szakképzettség: okleveles közgazdász számvitel szakon
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas / önköltséges
Képzési idő: 4 félév

Nyelvvizsga-követelmények:
A mesterfokozat megszerzéséhez angol nyelvből államilag elismert, legalább középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga, vagy egy másik élő idegen nyelvből középfokú (B2) komplex típusú, a képzés területének megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga, vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga, vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Számvitel mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2019. szeptember 1-től kezdőknek)
Számvitel mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2016. szeptember 1-től kezdőknek)