I. Széchenyi Egyetemi Tenisz Kupa
november 9, 2021
GTK Tudományos Diákköri Konferencia 2021
november 11, 2021

Ahol a szakmai érdeklődés és a belső motiváció összeér

interjú Bodri Szabolccsal

Egy underground zenekar tagjaként került egyetemünk kommunikáció- és médiatudomány szakára, a mesterdiplomáját pedig már szakkollégiumi elnökként vette át. Bodri Szabolcs, a GTK Kiváló Hallgatója ambiciózus, de nem aggódja túl karrierútját: frissdiplomásként is nyitottság és sokoldalúság jellemzi. 

Az egyetemi tanulmányaid mellett a kommON kommunikációs szakkollégiumban is aktívan tevékenykedtél: mindössze két év után elnökké választottak. Mit adott a karrieredhez a BME-s szakkollégista lét?

A legelején is éreztem már, hogy a szakkoli egy akkora „ziccer”, amit egyszerűen nem érdemes kihagyni. 

A karrieremben betöltött szerepe egyrészt a felelősséggyakorlás tapasztalata volt: az, hogy valamiért én feleltem, az évek során olyan felelősségtudatot alakított ki, amiért csak hálás tudok lenni. Olyan feladatok voltak a szakkoliban, ahol tényleg mindent bele kellett adni, mert különben bizonyos dolgok nem készültek volna el. Ha nem úgy, vagy nem akkorra írunk meg egy működési pályázatot, ahogy kell, akkor nincs anyagi támogatás és számos programunk elmarad. Ezek a szituációk nemcsak kihívást, de komoly felelősséget is jelentenek.
A másik szerepe pedig az, hogy többek között a szakkolin keresztül is érkeztek álláshirdetések. A kommON-nak köszönhetem a szakmai gyakorlati- és az első komoly munkahelyeimet is.

Bodri Szabolcs

Frissdiplomásként egy nemzetközi cégnél dolgoztál belső kommunikációs gyakornokként. Mit is jelent ez pontosan, hogyan kapcsolódik a tanulmányaidhoz?

Az én feladatom leginkább content managerként írható le: ezt ilyen cégen belüli újságírásként kell elképzelni.
A divíziónál, ahol dolgoztam, igény van arra, hogy az ott történő dolgokból tartalmat gyártsunk, és utána ezt hírlevélben kiküldjük. Az én feladatom volt ezen belül a tartalom előállítása, elkészítése, jóváhagyatása, valamint fordítása is, mivel nemzetközi cégről van szó. Tehát részben interjúk, részben pedig kutatómunka alapján dolgoztam fel témákat.

Az alapképzés vizuális kommunikáció specializációja után miért éppen a tartalomfejlesztés területén kezdtél el dolgozni?

Én ezt nem élem meg irányváltásnak: szakmai tapasztalatokat igyekszem gyűjteni. Szépen lassan szeretném kitalálni, hogy mi az a módszer, megoldás, amivel az érdeklődésemet és egyéb motivációimat is megfelelően életre tudom kelteni.
Egy kicsit mindenbe belekóstolnék: magabiztosan fordítok angolt, fontos számomra az írás és az önálló munka. Ahol ezek az alapkészségek megfelelnek, abba szeretnék belelátni, hogy utána tényleg kialakuljon bennem egy kvázi fix érdeklődés, készséghalmaz. Igyekszem flexibilis lenni, de biztos van olyan szituáció, amiben ez nem látszik: például kulturális szórakozás terén nem vagyok annyira rugalmas.

Szerző: Csaba Nikolett
Kép: Bodri Szabolcs