A mérnöki tudományok és a filozófia találkozása – interjú dr. Héder Mihállyal
június 19, 2016
Gondolkozz nagyban – francia nyelvű üzleti mesterképzés karunkon
június 22, 2016

Ameddig hívnak bennünket, addig a lelkesedésünk töretlen marad – LYNX

Az éjjel soha nem érhet véget, amikor a BME GTK DJ párosa Bernáth Gábor (műszaki menedzser hallgató) és Farkas Dávid (gazdálkodás menedzsment hallgató) állnak a pult mögött. A LYNX csapata csupán egy éve alakult meg, de már az EFOTT színpadán is találkozhatunk velük júliusban. Ismerjétek meg őket!

Hogyan alakult meg a LYNX?

Dávid: Teljesen random történt. Nagyjából másfél éve összefutottunk a Roller Club bulijában, ahol közös ismerősök mutattak be egymásnak bennünket. Már az első alkalommal a zenélésről beszéltünk, hiszen Gabi már akkor egyedül is DJ-skedett és engem is régóta érdekelt a téma. Az első közös élményünk buli végén volt, elmentünk kajálni, majd hajnali 6 órakor bementünk egy éjjel nappali szoláriumba szolizni. Miután összehaverkodtunk, megkértem Gabit, mutassa meg hogyan kell kezelni a keverőt, és rögtön a BME GTK Kari Napok után (szintén egy Roller bulin) ki is próbáltuk milyen a közös munka. Annyira jól sikerült, hogy nyáron kitaláltuk a nevünket, elkészült a logónk, voltunk fotózáson, megcsináltuk a Facebook oldalunkat. Igazából ennyi az előtörténetünk, azóta pedig együtt toljuk a biciklit.


LYNX2

Honnan ered a nevetek?

Gábor: Ajánlottak nekem egy csillagkép mobil alkalmazást, ahol elkezdtem keresgélni. Itt mindenféle csillagjegyet megtalál az ember, amiket a világ különböző pontjairól lehet látni. Ekkor találtunk rá a Hiúz csillagképére, melynek latin neve LYNX. Dávid először kiröhögött, de innen jött a név.

Dávid: (nevet) Csak azért nevettem, mert egy mobil appon keresztül találtad. A lényeg az, hogy nem csak egy jól hangzó, véletlenszerű 3 betűt szerettünk volna névnek, hanem valamilyen jelentéssel bíró, egyedi művésznevet.

 

Mióta érdekel benneteket a zenélés?

Gábor: A zene általánosban kezdett el érdekelni, bár akkor még viszonylag gyűlöltem a zeneelméleti dolgokat. Később 9. osztályban viszont tudtam hasznosítani a tudásomat, ami nagyon jól jött, igazából ekkortól foglalkoztat komolyabban a zenélés. Manapság már, ha van egy kis időm, bújom a zeneelméleti könyveket is.

Dávid: Mindig is volt egy zenei vénám. Korábban 4-5 évig doboltam, gimiben pedig mindig úgy alakult, hogy én voltam a házibulik zene felelőse. Szerettem, ha az én lejátszási listámat hallgatták az emberek, amit ők is és én is élvezetem. Számomra egy mentor kellett, aki megmutatta, hogyan is kell használni a lejátszókat.

 

A duón belül ki milyen szerepet tölt be?

Dávid: Két különböző karakter vagyunk. Gábor, aki a komolyabb a csapatban, szervezi le a fellépéseket. Bízom az értékítéletében, tudom, hogy olyan döntéseket hoz, amik nekünk a legjobbak. Én pedig nem is tudom, mit teszek hozzá, talán a hülyegyerek szerepét töltöm be, aki lazábban kezeli az egészet. Megesett már, hogy egy fontos meeting előtt Gabi keltett fel, kajával a kezében és segített nekem összeszedni magamat. Azért is működik a LYNX, mert megvannak a sajátos szerepkörök közben pedig egymás biztos pontjai lehetünk. Fokozatosan haladunk előrébb, van még hova fejlődnünk, de már sok mindent sikerült elérnünk. Ameddig hívnak bennünket, addig a lelkesedésünk töretlen marad.

 PRESS

Melyik BME-s fellépésetekre vagytok a legbüszkébbek?

Gábor: Én azt a fellépést mondanám, amikor a Vásárhelyi Pál Kollégiumban Julia Carpenter után léphettünk fel, aki egy elismert női DJ Magyarországon, és az emberek nem láttak minőségbeli esést mikor mi vettük át tőle a pultot. Ekkor éreztük először igazán, hogy igen elindultunk egy jó irányba.

Dávid: A 2016-os BME GTK Kari Napokra. Ez volt az első olyan, amikor nagyjából 800 embernek igazi nagyszínpadról zenélhettünk. Emellett nagyon szeretünk a VPK nagytermébe fellépni, ahol már az első fellépésünk full house-ra sikerült. Csomó embert megismerhettünk ott és tényleg szívesen járunk oda.

 

Melyik külsős fellépésetekre vagytok a legbüszkébbek?

Gábor: Büszkék vagyunk a Dunai Regattás fellépésünkre, ahol hivatalos úton kerestek meg bennünket, nem pedig ismerősök segítségével. A rakparton zenélhettünk, Andro és Drop the Cheese után, akik nagyon híres és megbecsült magyar DJ-k.

Dávid: A Hello Baby Barban került megrendezésre az Erasmus Party, ahol kicsit nem a saját stílusunkban, de főidőben játszhattunk. Tudniillik, a külföldiek az itthon megszokott „veretős” zenék helyett a lightosabb, warm up zenéket kedvelik, de ugyan olyan energiával buliztak, mint mi magyarok a pörgősebb zenékre. Volt egy lány, aki feljött a színpadra és megölelgetett, mert annyira tetszett neki az, amit csinálunk.

Részt vettetek az EFOTT Dj versenyért, ahol egy fellépési lehetőségért zenéltetek. Hogy sikerült a megmérettetés?

Gábor: A jelentkezés feltétele egy 30 perces mix felöltése volt, amibe minimum 15 zenének kellett lennie. Fura volt összerakni ezt, hiszen a valóságban nem kever ilyen gyorsan az ember. Mi közönségszavazat alapján jutottunk tovább a döntőbe, 15-16 jelentkező közül első helyen végeztünk. A Közgardenbe léptünk fel szakmai zsűri előtt, 15 percünk volt megmutatni magunkat. Este 6-kor volt a fellépés, kicsit furcsa volt nappal fellépni, de a közönségünk, főképpen GTK-sok, abban a 15 percben úgy bulizott, mint még soha, teljesen beindultak. Hihetetlen pozitív visszajelzéseket kaptunk a zsűritől, aminek nagyon örültünk. Végül második helyen végezetünk tehát 2016. július 13-án, pénteken a Fütyülős-HÖOK Party Arénájában találkozhattok velünk élőben az EFOTT-on.

Ha szeretnéd tudni legközelebb hol csapathatod a LYNX DJ duójának mixére, kattints a hivatalos Facebook oldalukra.