Ameddig hívnak bennünket, addig a lelkesedésünk töretlen marad – LYNX
június 20, 2016
BME-sek a leglazább fesztiválon
június 23, 2016

Gondolkozz nagyban – francia nyelvű üzleti mesterképzés karunkon

A Lyoni Egyetem és a BME kooperációja 22 éves. Elkészült a képzés új tájékoztatója, amely tartalmazza a francia nyelven folyó, francia állami mesterdiplomát biztosító képzés legfontosabb információit.

A képzés hallgatóinak döntő többsége felnőtt továbbképzés keretein belül nyer felvételt a képzésünkre, de minden évfolyamban akad 1-2 olyan hallgató, aki a magyar mesterképzésének 1. évét sikeresen teljesítette, és a francia képzés első évét párhuzamosan végzi a magyar mesterképzésének 2. évével: 23-24 évesen akár két diplomával is rendelkezhet egy BME-s hallgatónk.

02A képzés oktatási felelőse, Véronique VIGNON, aki egyébként a budapesti képzésen belül a Kontrolling 1. és 2. tárgyat oktatója, kihangsúlyozza, hogy  a francia Üzleti Tudományok Intézetei, amelyek a 70-es években jöttek létre, folyamatosan követni tudták a piac és a vállalatok igényeit, illetve hogy a legkülönbözőbb alapdiplomákkal érkezőknek mekkora előnyt jelent egy ilyen képzésnek köszönhetően a kettős kompetencia megszerzése.

 

 

 

A képzés hozzáadott értékei:

– a képzés havi egy péntek/szombatot jelent, amely könnyedén összeegyeztethető a jelentkezők szakmai elfoglaltságával

– a résztvevők sokszínűsége akár az alapdiploma, akár az aktuális munkaterület, akár nemzetiség tekintetében (magyar, francia, belga, bolgár, spanyol, algír, marokkói…)

– 15-20 fős évfolyamok, amelyek lehetővé teszik a participatív órákat, esettanulmányok feldolgozását…

– referenciaképzés: AERES (A+ besorolással)

03A füzetben bemutatásra illetve felsorolásra kerülnek a mester MBA MAE keretein belül oktatott tárgyak, a képzés céljai és felépítése, illetve a számonkérés és kiértékelés módozatai. Három végzett hallgatónk vall a képzés értékéről, szakmai életében betöltött szerepéről: egy jogász, egy mérnök, aki egyébként a Legrand Magyarország vezérigazgatója, és végzése óta, több munkatársát is beíratta a képzésre, és egy Magyarországon élő francia vállalatvezető (HPO Magyarország).

A bemutatkozó anyag 4. oldala a hasznos és gyakorlati információk mellett azt a francia, hasznos gyakorlatot is bemutatja, amelyet VAP(nek) = Validation des Acquis Professionnels, azaz a szakmai tapasztalat validálásának nevezünk. E remek, de szigorú keretfeltételek mellett működő rendszernek köszönhetően, olyanok is jelentkezhetnek hozzánk, akik nem rendelkeznek 5 éves felsőfokú diplomával, de 5-10-15-20 éve menedzserként, vezetőként tevékenykednek.

A képzésre való sikeres felvétel két szempontra épül: jelentkezési dosszié minősége és a felvételi ELbeszélgetés eredménye.

 

A tájékoztató füzet pdf-formátumban innen tölthető le. A képzésről további információkat a BME GTK munkatársától, Perger Máriától kaphatnak az érdeklődők: maria.perger@mti.bme.hu

 

Jelentkezési határidő:

– nyári szekció/ 2016. június 27.

– őszi szekció/ 2016. szeptember 8.