ERASMUS+ pályázati felhívás
január 21, 2020
McDonnel ösztöndíjjal a WashU-ra
január 28, 2020

ATHENS program a BME-n

Az ATHENS Európa 15 vezető műszaki egyetemét összekötő szervezet 1997 óta. Az alapítók között szerepel a ParisTech, a Delfti Műszaki Egyetem, valamint a Leuveni Katolikus Egyetem is; később számos műszaki felsőoktatási intézmény – többek között tavaly novemberben a GTK is – csatlakozott hozzájuk. A Környezetgazdaságtan Tanszék munkatársai: Zilahy Gyula egyetemi tanár és Horváth György adjunktus indítottak oktatást „Fenntartható gazdasági modellek” címmel.

A fő tevékenysége az évente két alkalommal – márciusban és novemberben – megrendezett egyhetes intenzív szakmai kurzus, amelyet minden tagintézmény ugyanakkor hirdet meg a partneregyetemek hallgatói számára. A programok ingyenesek, a szállást és az ott tartózkodás költségeit kell állniuk a diákoknak. Évente körülbelül 150 képzés indul csaknem 5000 tanulóval. Az előadások nyelve angol, francia, spanyol.

Pivarcsiné Fekete Dóra az NKI nevében köszönetet mondott Dunai László (ÉMK) és Koltai Tamás (GTK) dékánoknak a segítő együttműködésükért.

A teljes cikk a BME honlapján olvasható.