GTK Gólyabál 2019
március 25, 2020
Közgazdaság elmélettörténeti pályázat
április 2, 2020

Benned van minden erő

BME Nyílt nap – Fedezd fel a GTK-t!

A legtöbb 18 éves diák számára korai kérdésnek bizonyul, hogy mivel szeretnének később foglalkozni, így az egyetemválasztás is meglehetősen bonyolult. Ezeknek a diákoknak – és persze azoknak is, akik pontosan tudják, hogy milyen területen szeretnének később elhelyezkedni – hatalmas segítség a nyílt nap, amit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 29-én rendezett meg.

A végzős gimnazisták egyik legnehezebb feladata, hogy eldöntsék, mi érdekli őket, és hol szeretnének tovább tanulni. A nyílt nap kiváló lehetőség a fiatalok számára, hogy betekintést nyerjenek az egyetemi világba, és felfedezzék az egyetem nyújtotta lehetőségeket.

nemcsak egyetemben, hanem karrierben is gondolkodhattunk

A BME Nyílt napján belül a GTK programja a Q épületben a dékáni köszöntővel kezdődött, amely során Dr. Koltai Tamás, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja ismertette az alapszakokat. Őt követte Lógó Emma oktatási dékánhelyettes, aki bemutatta a Hallgatói Képviseletet és mesélt a GTK-s diákélet lehetőségeiről. Nagyon jó volt végighallgatni, hogy olyan izgalommal számolt be a programokról, ahogy azokat mi, diákok átéltük a félév során. Szó esett gólyatáborról, félévfelező buliról és persze a Rollerről is. A közösségi élet után a kollégium, ösztöndíjak és Erasmus került a terítékre.

A kari tájékoztatón kívül számos ismeretterjesztő előadás várta az érdeklődőket: a sokszínű programban helyet kaptak mintaelőadások is, mint Kapusy Katalin ,,Jutalom és élmény: a ruhavásárlástól a kiterjesztett valóságig”, Póra András ,,A tulipánhagymától a Bitcoinig: Mániák és válságok a tőzsdén”, dr. Janky Béla „A delphoi jósdától a hitelminősítőkig”, valamint dr. Topár József „Mit jelent a minőség az autóiparban” című előadásai.

A QB404-es teremben egész nap a szuperhősös téma hódított. ,,Az erő(sség) veled van” címet viselte az a program, ahol mindenkinek lehetősége adódott saját magát és erősségeit is feltérképezni. Egy teszt kitöltése után pszichológia MA hallgatók segítettek értelmezni az eredményeket és elmondták, hogyan tudjuk az erősségeinket felhasználni és fejleszteni azokat. A nap egyik legkiemelkedőbb pontja az ezt követő kerekasztalbeszélgetés volt, ahol GTK-n végzett hallgatóktól tudhattuk meg, hogy mi vár ránk az egyetem után. Ezzel testközelibbé tették az aznap hallottakat, és már nemcsak egyetemben, hanem karrierben is gondolkodhattunk.A nap folyamán a GTK élő Varázsgömbjét meglátogatók kérdéseket tehettek fel a felvételivel és a jelentkezéssel kapcsolatban, azonban a program nemcsak az információgyűjtésről szólt. Az érdeklődők játékokban vehettek részt, ahol számos GTK-s nyereménnyel gazdagodhattak – pólókkal, pulcsikkal, táskákkal- ezzel is erősítve a BME-n szerzett pozitív élményeket.

Szerző: Szabó Rebeka
Fotók: Mohai Balázs