Koltai Tamás dékán levele a GTK hallgatóihoz
március 25, 2020
Benned van minden erő
március 27, 2020

GTK Gólyabál 2019

A Gólyabál minden elsőéves hallgató életében fontos dolog, így mi sem hagytuk volna ki sajátunkat. Báli élményeiről a gólyaesküt felolvasó, kommunikáció és médiatudomány alapszakos Szabó Rebekát kérdeztük.

A First Aid Partysorozat keretében november 11-én az Akváriumban rendezték meg a GTK Gólyabált. A welcome drink és a „hivatalos” gólyaeskü után következett a bálkirály és bálkirálynő kihirdetése: előbbi címet Korpádi Tamás, utóbbit Pauer Viktória nyerte. A gólyák, majd a mentorok hangulatfokozó előadásait követően olyan népszerű előadók szerepeltek a lemezjátszók mögött, mint az „újgenerációs DJ” Jauri, a „fehérvári fenegyerek” Pixa, és akik szerint „a trash zene örök”: Szeresd a Trashem Bébi!.

A gólyaesküt felolvasó Szabó Rebekát sikerült elkapnunk pár kérdés erejéig és nem csak a bálról, de az egyetemi élményeiről is kérdeztük.

Milyen volt számodra az elmúlt pár hónap? Milyen az egyetemi lét, milyen gólyaként a GTK-n?

Számomra pozitív meglepetés, egyáltalán nem erre számítottam. Számtalan programlehetőség közül válogathatunk, amiről őszintén szólva még a nyílt napon azt hittem, hogy csupán „jó marketingfogás”, de egyáltalán nem. Ráadásul ezek a programok nagyon sokszínűek is, így ténylegesen megtalálja mindenki a számára leginkább testhezálló elfoglaltságot. A GTK-n a közösségi élet valóban kimagasló színvonalú, magam is könnyedén beilleszkedtem az elmúlt hónapok alatt. Mi, kommunikáció és médiatudomány alapszakosok vagyunk a legkevesebben a karon, ezáltal olyanok vagyunk, mint egy nagy osztály, amit nagyon értékelek, és ezzel nem vagyok egyedül.

Szabó Rebeka a gólyaeskü felolvasása közben

Mit jelent neked, hogy a gólyaesküt előolvasva képviselhetted az egész évfolyamodat?

Nagyon jó érzés volt számomra szerepet vállalni a gólyabál menetében, még ha csak ilyen szinten is. Az igazat megvallva, nem volt lehetőségem annyiszor átnézni a szöveget, mint amennyiszer szerettem volna, emiatt erősebb volt bennem a kezdeti izgalom, de aztán ez hamar elillant a 2. sor felolvasása után.  A legmeghatóbb az volt, hogy mindenki iszonyú lelkesen, egyszerre mondta utánam a szöveget. Ezáltal egyáltalán nem azt éreztem, hogy ez valami kötelező dolog, hanem egy ténylegesen köteléket képező ceremónia köztünk, gólyák között.

Mi volt számodra az este legemlékezetesebb pillanata?Már javában ment a táncolás-mulatozás, amikor az utolsó DJ berakta a Jóbarátok című sorozat főcímzenéjét és mindenki egyszerre kezdett rá tapsolni annál a bizonyos résznél. Ez volt talán a legemelkedettebb jelenet az este folyamán. 

Szerző: Gajdos Lelle