TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUS HELYZETRŐL
március 10, 2020
Koltai Tamás dékán levele a GTK hallgatóihoz
március 25, 2020

Beszámoló a 2019-es MNB Kiválósági Ösztöndíjak átadójáról

Magyar Nemzeti Bank, MNB

A Magyar Nemzeti Bank 2015 óta hirdeti meg Kiválósági Ösztöndíjprogramját az MNB tevékenységéhez kapcsolódó alap- és mesterképzések hallgatóinak támogatására. Egyetemünkről több hallgató nyerte el a neves szakmai elismerést. A díjátadó ünnepségről, és arról, hogy mennyi befektetett energia szükséges az ösztöndíj elnyeréséhez, Balogh Emesével beszélgettünk. 

Az ösztöndíj egy teljes tanulmányi évre, azaz 10 hónapra szól. Elnyerésének feltétele, hogy a kiváló tanulmányok mellett olyan szakmai tevékenységet is végezzen a hallgató, melyek összeegyeztethetők a Magyar Nemzeti Bank értékrendjével. Karunkon, a GTK-n erre számos lehetőség van, hiszen szakkollégiumok, öntevékeny körök és egyéb szakmai lehetőségek állnak a hallgatók rendelkezésére.

“érdekes szakmai előadásokat hallgathattunk meg, olyan aktuális, a jövő kérdéseit firtató témákban, mint például a technológia fenntartható fejlődése vagy a hazai FinTech szektor kilátásai

Balogh Emese, a GTK egyik díjazott hallgatója

„Azon szerencsések közé tartozunk, akik részt vehettek november 18-án az akkor negyedik alkalommal megrendezett Kiválósági Ösztöndíj ünnepélyes díjátadóján.
Az esemény helyszínén, a Budapesti Kongresszusi Központban Dr. Matolcsy György, az MNB elnöke köszöntötte nyitóelőadásában a résztvevőket, majd személyesen is gratulált a színpadra vonuló, felsőoktatási intézményüket képviselő diákoknak, valamint a tanulmányi, illetve kutatói verseny 1-3. helyezést elért pályázóinak.

A továbbiakban érdekes szakmai előadásokat hallgathattunk meg olyan aktuális, a jövő kérdéseit firtató témákban, mint például a technológia fenntartható fejlődése vagy a hazai FinTech szektor kilátásai, és a Magyar Nemzeti Bank ebben történő szerepvállalása. 
A prezentációk végeztével mind az 515 hallgató névre szóló oklevelet vehetett át, valamint egy-egy díszdobozos érmegyűjteményt, melyeket Szombati Anikó, az MNB digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója adta át a BME GTK hallgatói számára.Az átadó után lehetőség nyílt a Pallas Athéné Könyvkiadó valamint az MNB együttműködésében megjelent, a bank programját támogató kötetek közül válogatni. Sok figyelemre méltó, akár projektfeladathoz vagy szakdolgozathoz forrásként használható könyvet kínáltak a résztvevők számára térítésmentesen. Én Julie A. Nelson „Emberarcú közgazdaságtan” című, rendkívül érdekes művét vittem haza magammal.” – mondta Balogh Emese.

Szerző: Bártfai Péter