Az áprilisi GT Times Magazin már elérhető!
április 25, 2016
Keresd a félév utolsó GT Times Magazinját!
április 25, 2016

BME GTK Sport- és Egészségnap

A 2016-os első félévben is megrendezésre került a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Sport és- Egészségnapja a Bogdánfy úti sporttelepen. A résztvevőknek lehetőségük volt labdarúgásban, röplabdában, kosárlabdában és teniszben megmérettetniük magukat, de a “klasszikus” sportok mellett extrémebb sportágakat is kipróbálhattak a vállalkozó szellemű sportkedvelők.

20160420-034Ilyen volt például a Slackline (fák között kifeszített gumiköteleken való egyensúlyozás, és eközben gyakorlatok bemutatása), ami egy Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, és rendkívül szórakoztató, játékos sport. Emellett Lasertag-elésre is volt lehetőség, le lehetett vezetni a tanulással töltött hétköznapok feszültségét, és ki lehetett kapcsolni egy kis „lövöldözéssel”. Természetesen azok számára is volt szórakozási lehetőség, akik picit pihenősebbre szerették volna venni a napot, a sörpong bajnokság mellett, a Dunai Regatta szervezői jóvoltából például csocsó asztal is volt biztosítva a helyszínen.

20160420-062Rengeteg szakkör standja biztosította azt, hogy biztosan ne unatkozzon senki egy percig sem. A Kondi kör és az Aerobik kör jóvoltából, az általuk kihelyezett testépítő eszközökkel erősödhettek az emberek, de akár a traktorgumis erőnléti edzést is kipróbálhatták a vállalkozó szelleműek. Jelen volt még az Aisec Hungary, akiknél rengeteg hasznos információt lehetett megtudni az önkéntes programjaikról, a szakmai gyakorlataikról és a tagsági programjukról. Az Oriolus Med standjánál a gyógytorna és a természetgyógyászat rejtelmeibe kaphattunk remek kalauzolást, a Herbalife-tól érkezett szakértők pedig a testsúly-kontrollról, az immunerősítésről és még rengeteg egészségügyi témáról beszélgettek az érdeklődőkkel.

A diákmunkát keresők is megtalálhatták a nekik való standot, hiszen a MISZISZ, vagyis a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet is a helyszínen standolt, és segítőkészen elbeszélgettek mindenkivel. Megtalálható volt a Heim Pál Kórház Fogászati Prevenciós osztályának, és a FogMáNia fogászatnak standja is a közelben, valamint a Magyar Vöröskereszt is képviselte magát.

20160420-022Ha tovább sétált az ember egy picivel, akkor a First Aid, vagyis a Műegyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi karának partyszervező csapatának standjánál találta magát, ahol értékes nyereményekért (mint például egy kiszabadulós szoba játékra kedvezményt biztosító kupon) pörgethetett meg egy szerencsekereket, valamint olyan segítőkész, GTK-s tagoknál tájékozódhatott a First Aid tevékenységeiről, mint Bakos Zsófia és Tóth Szilárd.

20160420-069

Aki pedig a standok közötti kalandozásban, vagy sportolás közben megéhezett, a Teaház szakkör standjánál kiváló szendvicsekhez juthatott, rendkívül kedvező, 150-200 forintos áron. A remek időre való tekintettel előre behűtött sörökkel is hűsíthették magukat a rendezvényen résztvevők, amit szintén remek áron, 200 forintért lehetett vásárolni a helyszínen. Ha viszont csak egy laza kis salátával szerette volna az ember meglepni a szervezetét, akkor az Eisberg standjáról egyszerűen csak felkaphatott egy tálka ízletes salátát és mehetett is tovább sportolni, szurkolni, vagy standolni.

A hangulat a GTK-s rendezvényektől megszokottan fantasztikus volt, a Hallgatói Képviselet (HK) végig szolgáltatta a remek zenéket a sporttelep egész területén, Sarkady Péter Pál pedig hivatalos speakerként, színvonalas és szórakoztató kommentárjaival emelte a nap hangulatát.

Az eseményt a Burgercard és a Mybeautycard is támogatta valamint a SportPont program is hozzájárult a sportolás népszerűsítéséhez. Így, aki regisztrált a sportnapra a helyszínen, az pontokat kaphatott a részvételért, és a weboldalukon a pontjait nyereményekre válthatja be.

20160420-092

Körülbelül 250 ember vett részt az idei Sport és- Egészségnapon, tehát ismét sokan lettünk és sokat tettünk az egészségünkért. Reméljük ez a következő félévben sem lesz másképp!