Magyar Tudomány Ünnepe 2021
november 15, 2021
Naumann-Etienne ösztöndíj 2021
november 17, 2021

Budapest Eurasia Forum 2021 – E-conference

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2021. november 18-19-én ismét megrendezi a Budapest Eurasia Forumot, amely a konferenciasorozat 2019-es indulását követően immár harmadik alkalommal sorakoztatja fel az ázsiai és európai gazdasági-pénzügyi élet, a nemzetközi kapcsolatok, a technológiai szektor és az oktatás neves szakértőit, összhangban az MNB nyugat-kelet közötti egyensúlyt középpontba helyező stratégiájával.

Az esemény idén újra online formában, „Fenntartható növekedés és prosperitás Eurázsiában – Trendek, Kilátások, Megoldások” címmel valósul meg. Az ünnepélyes nyitórendezvény és a hat tematikus panel résztvevői olyan kérdéseket vitatnak meg, mint a jegybankok változó szerepe a COVID utáni időszakban, az eurázsiai geopolitikai erőtér formálódása, a gazdaságok motorjának számító innováció ösztönzése vagy éppen a zöldfordulat terén való multilaterális együttműködés lehetőségei. Sőt a digitális infrastruktúra fejlődése és a „digitális írástudás” (digital literacy) témaköre is terítékre kerül.

A Budapest Eurasia Forum olyan, Európában egyedülálló jegybanki rendezvény, amely nemcsak a gazdasági-társadalmi élet változatos szegmenseit sorakoztatja fel, hanem ázsiai és európai szaktekintélyek, üzleti és gazdaságpolitikai döntéshozók széles körét ülteti egy asztalhoz. Ezzel hozzájárul Magyarország közép-európai stratégiai szerepének erősítéséhez, valamint a nemzetközi tudásmegosztás és párbeszéd előmozdításához. Az eddigi törekvések sikerét mutatja, hogy a 2021-es Fórum keretében egy tanulmánykötet kiadására is sor kerül, amelyben a hazai szerzők mellett az MNB kiterjedt eurázsiai kapcsolati hálójának tagjai is publikálnak Kínától Szingapúrig, Dél-Koreától Norvégiáig.

Időpont: 2021. november 18-19.

Az élő közvetítés a rendezvény honlapján és az MNB YouTube csatornáján is követhető lesz.

https://www.youtube.com/user/MagyarNemzetiBank

További információ:

https://mnb.hu/eurasia