Itt a tízéves GT Times Magazin új száma
február 21, 2017
Tiéd a pálya! – Megkezdődött a XIII. Liska Tibor Szakmai Hetek
február 23, 2017

Business & Technology Conference 2.0

Második alkalommal kerül megrendezésre a Business & Technology Conference a Magyar Közgazdasági Társaság Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Működő Ifjúsági szervezete által 2017. február 21 és 23 között.

A tegnapi nap folyamán, február 21-én vette kezdetét a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a konferencia, melynek keretein belül mind az üzleti világ, mind a technológiai innováció témakörét érintő előadásokat hallgathattak végig a résztvevők.

20170221-001

Az MKT BME két társelnöke Bökény Gergely és Trofimenko Vitalij nyitotta meg az eseményt, majd köszöntőt mondott Hegedüs Éva, az MKT BME főtitkára, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Margitay Tihamér, a BME GTK megbízott dékánja. A főtitkárasszony Gábor Dénes idézetével ösztönözte a jelenlévőket: „A jövőt nem lehet előre megjósolni, de a jövőnket fel lehet találni”, ezzel is hangsúlyozta, hogy mindannyian felelősek vagyunk a saját és környezetünk jövőjéért. A GTK dékánja kifejezte büszkeségét az egyetem sikeres hallgatóinak tevékenységei iránt, s értékes időtöltést kívánt a jelenlévőknek.

Juhász Katalin, az MKT BME alapító tagja moderálta az eseményt. Elsőként Jaksity György a Concorde Értékpapír Zrt alapítójának előadását hallhattuk „Fenntartható fejlődés – Növekedés, jólét és boldogság kérdései a 21. században” címmel, amely felhívta a figyelmünket a fenntarthatóság eszméjére.

20170221-014Tunkli Dániel, szintén a Concorde Értékpapír Zrt.-től érkezett, mint részvényelemzőmunkatárs. Előadása a „Tesla, Facebook, Snapchat – Tech cégek tőzsdei szárnyalása a bukás felé” címet kapta. Utánuk következett Bozsik Balázs a Budapest Értéktőzsde Zrt. PR-marketing igazgatója beszélt a működőtőke-áramlásról, IT infrastrukturális kérdésekről, valamint a fejlett észt tőzsdéről „A fintech és a BÉT – milyen technológiai fejlesztések javíthatják a likviditást a hazai parketten” című prezentáció során. Nagy Dávid, a Tata Consultancy market analysis csoportvezetője zárta az eseményt, „A nemzetközi piackutatás bűvészete” keretein belül. Szót ejtett többek között a Tata magyarországi képviseletéről is.

A mai és a holnapi nap folyamán még több érdekes, aktuális téma fog előkerülni az esemény során, így érdemes lesz ellátogatni a BME Q épületének B402-es előadójába.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információk az alábbi linken érhetők el: https://www.facebook.com/events/410302499314347/