EELISA Entrepreneurship School
augusztus 7, 2023
Kiírásra kerültek a 2023/24. tanév 1. félévére vonatkozó Demonstrátori pályázatok!
augusztus 17, 2023

Call for Abstracts: 2. Danube Cup nemzetközi vállalkozási konferencia – 2023-ban a Belgrádi Egyetemen

Tavaly a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett első nemzetközi Danube Cup konferencia sikeresen kötötte össze a vállalkozásoktatás területén aktív oktatókat és kutatókat. Az idei konferencia Szerbiában, a Belgrádi Egyetem szervezésében valósul meg novemberben. Várjuk az előadók jelentkezését.

A Danube Cup a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös nemzetközi védjegye, melynek kutatási és konferenciapillére olyan lendületesen bővül, hogy a 2023-as konferenciát már partnerintézményünk, a Belgrádi Egyetem szervezi, a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársainak támogatásával.

A konferenciának a Belgrádi Egyetem (Szerbia) Szervezettudományi Kara ad otthont 2023. november 24-25-én. A konferencia weboldala: https://danubecup.fon.bg.ac.rs/

A 2. Danube Cup konferencia fő témái: Motiváció, tartalom, módszerek és hatás – Hogyan hozható létre vállalkozói ökoszisztéma a felsőoktatási intézmények közreműködésével?

A nemzetközi konferencia a világ bármely tájáról, de különösen a közép-kelet-európai régióból érkező kutatók és doktoranduszok számára kíván szakmai találkozási és együttműködési lehetőséget nyújtani. A résztvevők bemutathatják új kutatási projektjeiket, információt cserélhetnek oktatási tapasztalataikról és megvitathatják az aktuális témákat a vállalkozásindítás területén. Bár a fókusz az Európán belüli együttműködéseken van, minden vállalkozással kapcsolatos (elméleti és gyakorlati) területről várunk cikkeket, előadásokat.

1. nap: Keynotes és tudományos előadások


Keynotes:

  • S. Gubik Andrea, a Miskolci Egyetem (Magyarország) Közgazdaságtani Intézetének habilitált egyetemi docense
  • Jan-Philipp Ahrens, a Passaui Egyetem / Mannheimi Egyetem (Németország) professzora
  • Robert Faff, a Bond Egyetem (Ausztrália) professzora

Szekciók: további információk a https://danubecup.fon.bg.ac.rs/sections/ oldalon érhetők el.

Absztraktok benyújtása:

Az 500-800 szó terjedelmű bővített absztraktok benyújtásának határideje 2023. szeptember 30. Kérjük megjelölni, hogy melyik szekcióban kíván előadni. A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a vállalkozás-, illetve startup-oktatás trendjeinek bemutatására, a tapasztalat- és tudáscserére és a más felsőoktatási intézményekben is megvalósítható megoldások ismertetésére. Az elfogadott absztraktokat elektronikus formában megjelentetjük az ISBN számmal rendelkező Konferenciakötetben. További publikálási lehetőségekről lentebb olvashat.

A bővített absztrakthoz template: https://danubecup.fon.bg.ac.rs/paper-submission-2/

2. nap: Workshop-ok és Meet the editors


Kutatásmódszertani workshop

November 25-én Elisabeth Berger, a linzi (Ausztria) Johannes Kepler Egyetem professzora tart kutatásmódszertani workshopot. Prof. Berger a vállalkozás – vállalkozásindítás és innovatív területek professzora. Számos vállalkozással és menedzsmenttel foglalkozó folyóiratban publikált, köztük a Journal of Business Venturing, a Journal of Business Research, és a European Management Journal folyóiratokban. Elisabeth Berger az International Journal of Entrepreneurial Behavior & Research folyóirat társszerkesztője és a Journal of Business Research szerkesztőbizottságának tagja.

Prof. Berger workshopjára a következő címen lehet jelentkezni 2023. október 31-ig: conference@danubecup.eu  

Hamarosan elérhető lesz egy template a workshopra való jelentkezéshez is.

Kutatói elevator pitch (miniprezentáció)

A tavalyi Danube Cup konferencia után a kiadóktól érkező javaslatokra reagálva, azzal a céllal, hogy több olyan nemzetközi publikáció valósulhasson meg, ahol a szerzőtársak nem egy intézményt, illetve nem egy országot képviselnek, november 25-ére egy panelt szervezünk a kutatói elevator pitch (miniprezentáció) témakörében, ahol a kollégák Prof. Faff sablonjának használatával mutathatják be a kutatásukat, és a vállalkozásoktatás témájában tervezett kutatási tevékenységükhöz nemzetközi együttműködő partnereket találhatnak.

A kutatói elevator pitch-re a következő címen lehet jelentkezni 2023. október 31-ig: conference@danubecup.eu 

Hamarosan elérhető lesz egy template a kutatói elevator pitch való jelentkezéshez is.

Meet the Editors – Publikálás a WoS-listán szereplő folyóiratokban és a Nomos kiadónál 

Speciális, a cikkírásra koncentráló workshopot szervezünk, és a konferencia programjában helyet kapott egy folyóirat-szerkesztőkkel való találkozás is. A következő folyóiratok felajánlhatják bizonyos cikkek gyorsított, kettős értékelését:

Fontos határidők (meghosszabbítva):

  • Előadói jelentkezés és az absztrakt benyújtása: 2023. szeptember 30.
  • Értesítés az elfogadásról: 2023. október 31.
  • Jelentkezés a kutatási workshopra (Prof. Berger) és a kutatói elevator pitch-re: 2023. október 31.
  • Végleges prezentáció/poszter megküldése: 2023. november 15.
  • Kész cikkek benyújtásának határideje – a kiválasztott folyóirattól függően eltérő

Kapcsolat: conference@danubecup.eu 

Felelős szervezők:

Prof. Mladen Čudanov (University of Belgrade, Faculty of Organizational Sciences), elnök

Dr. Sanja Marinković (University of Belgrade, Faculty of Organizational Sciences)

Dr. Huszák Loretta (Budapesti Corvinus Egyetem, Vállalkozás és Innováció Intézet)

Részvételi díj nincs. A magyar résztvevők kiutazását a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatja. Ha kérdése van a jelentkezéssel kapcsolatosan: conference@danubecup.eu