Az arany markában-Verespatak története – Pályázati felhívás
május 31, 2022
Fontos kapcsolatok, megbízható csapat és kitartás: egy marketing ügynökség története
június 8, 2022

Elrugaszkodsz? Forbes – Legyél Jobb! Napon a BME GTK

2022. május 27-én, pénteken rendezték meg a Forbes – Legyél Jobb! Napot, ahol a fókusz a mentális egészségen és pszichológiai jólléten volt, ám szó esett életcélokról, feltöltődésről és tudatosságról. A nap mottója az Elrugaszkodsz? kérdés volt, nem véltelenül: Magyarország vezető szakemberei meséltek saját önismereti útjukról, tapasztalataikról, és megosztották, nekik mi kellett ahhoz, hogy otthagyják a kitaposott ösvényt és merjenek változtatni, merjenek belevágni az ismeretlenbe.

„Az Egyetem oktatóiként igazán gyakorlottak vagyunk a 45 perces előadások megtartásában, de miközben elkezdtünk készülni a mai eseményre, és formálódtak a gondolatok, arra jutottunk, hogy elhagyjuk a pódiumot és megpróbálunk gyakorlati tudást átadni nektek. Szeretnénk veletek aktívan kapcsolódni, közösen dolgozni, így különböző feladatokkal, valamint egy munkafüzettel is készültünk, ami a pszichológiai jóllétet helyezi a középpontba.” – köszöntötte Dr. Lógó Emma oktatási dékánhelyettes a HERO: Hogyan bánj jól a pszichológiai tőkével? című workshopra érkezőket.

A felvezetés után Dr. Lógó Emma átadta a szót Dr. Kun Ágota munka- és szervezet-szakpszichológusnak, egyetemi adjunktusnak és Salamon János szervezetpszichológusnak, egyetemi tanársegédnek, az Ergonómia és Pszichológia Tanszék oktatóinak.

Dr. Kun Ágota, Salamon János és Dr. Lógó Emma a Forbes – Legyél Jobb! Napon

Kép: http://www.bme.hu/hirek/20220602/Elrugaszkodsz_Forbes_Legyel_Jobb_Napon_a_BME_GTK

A workshop célja az volt, hogy segítséget nyújtson a közönségnek a belső pszichológiai erőforrások menedzselésében, ugyanis a genetika és a környezet befolyásolja a személyes jóllétünket, de a lényeg főként rajtunk múlik. Oktatóink könnyen végezhető feladatokkal készültek, amelyek jól beilleszthetőek a mindennapokba és rendszeres gyakorlásuk pozitívan hat az egyén jóllétére.

További információ:

http://www.bme.hu/hirek/20220602/Elrugaszkodsz_Forbes_Legyel_Jobb_Napon_a_BME_GTK

Akik nem tudtak részt venni az eseményen, vagy szeretnék felfrissíteni az élményeket, azoknak a munkafüzet az alábbi linkeken elérhető:

verzió 1

verzió 2