Élenjáró növekedés – átütően pozitív piaci visszajelzést kaptak a BME GTK alapszakos minőségfejlesztési programjai
június 6, 2016
A legelső első… – vállalkozó BME-hallgatók
június 7, 2016

Eredményes munkát végzett, sikerrel zárult a Magyar Pszichológiai Társaság karunkon tartott, éves nagygyűlése

A lezárult a Magyar Pszichológiai Társaság XXV., Jubileumi Országos Tudományos Nagygyűlése, aminek a BME-GTK Q épülete adott otthont. A 3 napos rendezvényen a résztvevők létszáma idén csúcsot döntött, hiszen összesen 360-an váltották ki bérletüket, 60-an pedig napijeggyel színesítették a konferencia légkörét, így összesen 420-ra emelkedett a gyűlésen résztvevők létszáma. A rendezvény során az érdeklődők 5 plenáris előadáson, 17 műhelyfoglalkozáson, 57 szimpóziumon vehettek részt. A gördülékeny lebonyolításért az a 76 lelkes önkéntes felelt, akikkel az egész gyűlés folyamán szinte mindenhol találkozhattunk és akik munkája nélkül nem valósulhatott volna meg maga a rendezvény.

A záróünnepségen többek között karunk dékánja, Dr. Andor György is a tiszteletét tette és néhány kedves szóval búcsúztatta a megjelent vendégeket. Az ünnepség folyamán még a Tudományos Poszterverseny eredménye is kihirdetésre került. A harmadik helyezést Szappanos Csilla és Kövi Zsuzsanna zsebelhette be „az N-vissza feladat hatása a kognitív képességekre” című munkájuk alapján. A második helyezést Kasos Krisztián, Kekecs Zoltán, Kasos Enikő, Székely Anna és Varga Katalin kaphatta meg a „kezdeti eredmények: az oxitocinszint változása aktív-éber hipnózisban” című munkájuk után. Az első helyezést pedig Kisfaludy Lilla, Kurucz Győző és Csörsz Ilona nyerhette el „a gyászfeldolgozás nemi különbségei” tanulmányukkal. A zsűri, a díjazottakat módszertan, vizuális megjelenítés, téma érdekessége és relevanciája valamint népszerűsége alapján választotta ki.

Az ünnepség záróbeszédét Dr. Szabó Éva tartotta, aki örömmel jelentette be, hogy a jövő évi Nagygyűlés helyszínéül a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézete fog szolgálni, ahová szintén várnak szeretettel minden kedves érdeklődőt.