DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívás
április 25, 2024
Megtartotta nyílt napját a Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola
április 25, 2024

EUDIS Hackathon

2024. április 25, csütörtök

A Design Terminal elnyerte az idén először meghirdetett védelmi ipari ötletversenyt, az EUDIS Hackathon-t (EU Defence Innovation Scheme), mely a European Defence Fund kezdeményezése az iparág fellendítése céljából, innovatív megoldásokkal. A hackathonok (ötletversenyek) vállalkozó kedvű fiatalokat céloznak meg, akik előre meghatározott kihívásokra keresnek a program során megoldásokat.

A hibrid formában, május 31-e és június 2-a között megrendezett hackathon során digitális és adatvezérelt Európa védelmi képességeit erősítő megoldásokat keresünk. A résztvevő csapatoknak három előre megadott kihívás egyikére kell kidolgozniuk egy innovatív megoldási javaslatot angol nyelven. A kihívások a tengeri infrastruktúra védelme, a harcirányítást támogató rendszerek fejlesztése és a kiberbiztonság.

Eseményünkre kiemelten és célzottan keressük a képzett, innovációs folyamatokban motivált résztvevőket. A toborzási folyamatban, a jelenlegi és alumni hallgatóink is jelentkezhetnek.

Milyen előnyökkel jár, ha jelentkezel:

  • Üzleti készségeket fejlesztő workshopokon való részvétel 
  • A nyertes csapat bekerül egy EU-s szintű pitch versenyre 
  • Értékes kapcsolatokra tehetnek szert a résztvevők, mely során megismerkedhetnek mentorainkkal és kiemelt iparági szereplőkkel 

További információk a Hackathon honlapján https://eudis-hackathon.eu/ és a Design Terminal közösségi média csatornáin találhatóak.

Az alábbi link alatt lehet regisztrálni: https://new.ultrahack.org/hackathons/eudis-hackathon-2024-hungary

A toborzási csomag link alatt található egy általános tájékoztató is a Hackathonról, amelyben részletesebb információkat találnak a programról.