BME a “Legsportosabb Egyetem”!
november 22, 2019
A legnagyobb hazai technikafilozófia konferenciát rendezi a BME GTK
december 9, 2019

Magyar Tudomány Ünnepe a Műegyetemen

I. Szakképzés és oktatás Ma – holnap, fejlődés és partnerség című két napos konferencia az MTÜ műegyetemi programjának a része volt.

Két nap alatt 14 szimpóziumban, 9 szakmai szekcióban és egy poszterszekcióban összesen 164 előadás hangzott el a GTK első nemzetközi szakképzési és oktatási konferenciáján.

Az eseményt ünnepélyes keretek között Kotán Attila kancellár nyitotta meg, majd Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a szakképzési rendszer fejlesztéséért tett kormányzati intézkedésekről „Szakképzés 4.0 stratégia” címmel. Pletl Rita, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) professzora az anyanyelvű képzés kisebbségi oktatásban betöltött nyelvmegőrző szerepéről, Nyíri Kristóf akadémikus a tudásfolytonosság jelentőségéről beszélt. A Műszaki Pedagógia Tanszék nevében Tóth Péter, konferencia elnöke prezentált a délelőtti szekció zárásaként.

„Egy új fórumot szerettünk volna teremteni, amelyen a másfél évszázados múltra visszatekintő műegyetemi tanárképzés fejlődési tendenciáit elemezzük, megvitatjuk a nyitott kérdéseket, elősegítve a közös gondolkodást és együttműködést a területen dolgozó partnerek között, felhívva a figyelmet a közoktatásban, a szakképzésben, a felsőoktatásban és a pedagógusképzésben jelenleg zajló paradigmaváltásra” – ecsetelte a kétnapos konferencia céljait Tóth Péter, a programot szervező BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) Műszaki Pedagógia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

Az eseményről készült teljes cikk a bme.hu oldalon olvasható.