MNB Kiválósági ösztöndíj 2019/20
november 19, 2019
Magyar Tudomány Ünnepe a Műegyetemen
december 6, 2019

BME a “Legsportosabb Egyetem”!

Több mint 100 egyetemista sportoló vehette át csütörtökön az „Év Egyetemi Sportolója” díjat. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 21-én rendezte meg az „Év Egyetemi Sportolója” hagyományos díjátadó gála ünnepségét.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára: A díjazott bajnokok példaképek, hiszen nem csupán a tanulásban, hanem sport világában is maradandót alkottak. Ezek a példaképek sokat segítenek abban, hogy hitet adjanak mindannyiunknak a mindennapok során.” – mondta Szabó Tünde. 
Dr. Szabó Tündén kívül  a rendezvény résztvevőit köszöntötte és díjat adott át Schanda Tamás az ITM tudás- és innováció-menedzsmentért felelős miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, prof. dr. Józsa János az MRK elnöke, Murai László a HÖOK elnöke.
Az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik 2019-ben az Universiadéról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik az Egyetemi Európa-bajnokságon érmet, illetve a felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek.
Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme díjakat, melyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem (Eger) és az Eötvös József Főiskola (Baja) képviselői vehették át.

GRATULÁLUNK minden BME hallgatónak, edzőnek, testnevelőnek!