Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére
április 9, 2024
Susánszky János Esettanulmány Megoldó Emlékverseny – beszámoló
április 9, 2024

PRME Youth Talk kutatásban vesznek részt Karunk oktatói

2024. április 09, kedd

A BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék munkatársai Dr. Pataki-Bittó Fruzsina és Dr. Kapusy Kata közreműködésével indul egy kutatás, amely során a fiatalok munkaértékeit fogják kvalitatív technikákkal (NVivo Collaborative Cloude-ban) kutatni. A két oktató a BGE PSZK Üzleti Gazdaságtan egyetemi docenseihez, Dr. Kolnhofer-Derecskei Anitához és Dr. Majláth Melindához csatlakozik a munkában, akik szintén sikeresen pályáztak és hozzáférést nyertek a PRME Youth Talk adatbázisához.

A fiatal pályakezdők munkaértékeinek feltérképezése Pataki-Bittó Fruzsina és Kapusy Kata modelljein és korábbi kutatási eredményein alapulnak.  A kutatás PRME vezető kutatóinak folyamatos felügyelete mellett zajlik. A kapott eredmények kiválóan illeszkednek majd az FHERC égisze alatt zajló lockdown generációt vizsgáló kutatásba is.

A legelső eredmények 2024 szeptemberében a PRME által szervezett nemzetközi konferencián kerülnek bemutatásra. A kutatásban számos rangos külföldi (európai, ázsiai és tengerentúli), egyetem is részt vesz, Magyarországot ez a kutatásunk képviseli.

A kutatási felhívás kiírása itt volt elérhető: https://www.unprme.org/news/call-for-academics-research-opportunity-on-student-perspectives/