Átadták a habilitációs okleveleket, 227 főt doktorrá avattak
április 29, 2022
Hogyan lesz a válságból lehetőség? Választ ad a BME MBA 30. évfordulós konferenciája
május 3, 2022

Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj

Az UNESCO Selyemutak Program keretében folyó munka célja a selyemutak gazdag történelmének, közös örökségének és szellemiségének jobb megértése. Ehhez járul hozzá a Kínai UNESCO Nemzeti Bizottság támogatásával megvalósuló pályázati lehetőség is, amellyel ösztönözni kívánják a fiatal kutatókat a selyemutak közös örökségének további tanulmányozására.

A támogatásra minden országból pályázhatnak posztgraduális kutatók, akik a jelentkezés időpontjában 35 évesek, vagy annál fiatalabbak. A javasolt kutatást egyéni kutató végezheti, vagy része lehet egy csoportnak, vagy együttműködési projektnek, azonban kutatási projektenként csak egy támogatást ítélnek oda.

A kutatási területek széles köre támogatható, beleértve a multidiszciplináris és többdimenziós javaslatokat, amelyek nem korlátozódnak egy adott régióra vagy kronológiára. A javasolt kutatás kiterjedhet a selyemutak közös örökségéhez kapcsolódó számos téma bármelyikére. Példaként említhető a tudomány és technológia, vallás és spiritualitás, nyelv és irodalom, művészetek és zene, hagyományos sportok és játékok, gazdaság és kereskedelem, stb.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 31.

További információ: https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant

Sikeres pályázást kívánunk!