Minden, amit tudni szeretnél a crowdfundingról!
április 18, 2016
Az áprilisi GT Times Magazin már elérhető!
április 25, 2016

Szól a rádió!

Sokan nem tudják, de egyetemünkön több rádió is működik. Ezek közül az egyik kiemelten fontos néhány GTK-s hallgató számára: ez a Baross Rádió a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki karának hivatalos rádiója, melyet 2012 februárjában alapítottak.

A stúdió a kar kollégiumában, a Baross Gábor Kollégiumbantalálható, innen történik a 24 órás sugárzás az év nagy részében. Szlogenjüknek frappánsan az „Összeköt minket”-et választották, ami nem csak a rádió és az azokat hallgatók kapcsolatára utal, de még a két teljesen eltérő kar, a KJK és a GTK közös munkásságára is, hisz karunk kommunikáció- és médiatudomány szakos tanulói a stábot erősítve aktívan közreműködnek a hallgatók szórakoztatásában mérnök társaikkal egyetemben. Jelenleg 10 műsor áll a rádió repertoárjában, amiket folyamatosan újítanak, frissítenek a hallgatóság kedvéért.

A hetet a „Sötétszoba” nyitja meg, akikkel 14 állomáson át elkalandozhatunk a legsötétebb zenei műfajokhoz, majd levezetésképpen a „BitsPlease!-ben”hallgathatunk két kockát, akiktől humorral fűszerezett techinfokat és rengeteg újdonságot ismerhetünk meg az elektronikus zene világáról. A „Mixerben” szintén, elektrora lépkedhetünk egy órába sűrítve megszakítás nélkül. Az „Aktuál” keretei között nem csak zenékkel, de a legfrissebb filmekkel és celebekkel kapcsolatos érdekességeket is megtudhatunk.

A mi órarendünk

Ha viszont hazai előadók dalaira vágynánk a „Fülpiszkában” csak az ő számaik szólnak egy-egy interjúval kiegészítve. Nagy hangsúlyt fektet a tehetséges, de nem mainstream vonal képviselőire a „HangÁr”, ami immáron a rádió indulása óta, 4. éve pörög. Összegyetemi témákkal a „Rigalánc” mézesmázos hangú műsorvezetői foglalkoznak swingelős, lazulós zenék mellett.  A „tRendelő” már a címével is utal a műsor fő céljára: a legfrissebb, leghallgatottabb és legtöbbet játszott zenéket mutatja be a nagyvilágból, információkkal kiegészítve. A rádió legsikeresebb és legnagyobb hallgatottságú műsora a „Baross TOP30”, amely a Műegyetem meghatározó, két-hetente frissülő zenei toplistája. Ezek az izgalmas és kreatív műsorokat alapvetően délután/estefelé hallhatjuk.

Ami igazán lényeges karunk számára, hogy minden kedden, szerdán és csütörtökön reggel 7:00 és 8:00 óra között megszólal a „CREW”, mely már harmadik féléve a Baross Rádió-élő, reggeli szórakoztató műsora, ahol a GTK-saink (Csizmadia András, Kecskés Lilla, Varga Dóra, Laufer Flóra, Kelemen Dorottya, Turcsik Réka, Rumpler Irisz Roxana, Kovács Márton és Mavrogenis Ariadné) talkshow szerűen rövidebb megszólalásokban, próbálják felébreszteni a közönségüket, legyen szó egy áttanult vagy éppen egy átbulizott éjszaka utáni reggelről. Témáikban igyekeznek a világból minél színesebb és szélesebb spektrumú skálán válogatni. Természetesen a műsorvezetők saját véleményeikkel és egyéni tapasztalataikkal próbálják ezeket kézzel foghatóbbá és személyesebbé tenni a hallgatók számára.

A Baross Rádió az EFOTT-on

Ha éppen nem tudsz megbarátkozni a korai keléssel az sem baj, mivel az adásokat, esténként 18:00-tól 19:00-ig újrahallgathatjátok a www.barossradio.hu-n. A Baross Rádió nem csak műegyetemi szinten mozog, hanem 2013 nyara óta a legnagyobb egyetemi és főiskolai fesztivál, az EFOTT hivatalos rádiója is egyben, ahol a fesztivál hangulatot tovább fokozva a helyszínről tudósít a stáb számotokra. Az utóbb olvasottak alapján felkeltette bármelyik műsor az érdeklődéseteket?

Ne habozzatok, kattintsatok a honlapjukra, de a Facebook-on is megtaláljátok őket. „Baross Rádió- Összeköt minket!”