ÚNKP Konferencia – 2023. június 7.
május 24, 2023
A BME GTK a Forbes Legyél jobb! napon
május 31, 2023

ÚNKP Felsőoktatási Alap- és Mesterképzés Hallgatói Ösztöndíjak

Az ÚNKP pályázatok már a hallgatók számára is kínálnak pályázási lehetőséget két kategóriában: alap, illetve mester (osztatlan) képzésben. A pályázat célja az alapképzésben, valamint mesterképzésben részt vevő, tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye tudományos cikk vagy TDK-dolgozat, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, továbbá a mester tanulmányok, illetve doktori képzés megkezdésére való felkészülés.

Az ösztöndíj bármely tudományterületen megpályázható 5 vagy 10 hónapra, összege 100 000 Ft/hónap.

A támogatást elnyerő hallgatók feladata a kutatási tervben vállalt kutatás kidolgozása, annak előadása a 2023/24-es tanév végén megrendezésre kerülő ÚNKP konferencián, valamint az eredmények publikálása tanulmány formájában.

A pályázat benyújtásának a határideje 2023. június 15. 24:00

A pályázat részletes feltételei, a pályázáshoz szükséges adatokról, dokumentumokról részletes információ érhető el az unkp.gov.hu oldalon. A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás nyújt dr. Grad-Gyenge Anikó kari ÚNKP ügyintéző (unkp@gtk.bme.hu) és Otterbein-Szabó Edit pályázati koordinátor (unkp@gtk.bme.hu).

Az pályázathoz benyújtandó szándéknyilatkozat aláírására vonatkozó kérelmet a csatolt mellékletekkel együtt a kari ÚNKP ügyintéző részére kell eljuttatni legkésőbb 2023. június 6-ig elektronikusan az unkp@gtk.bme.hu e-mailcímre, a dékán által aláírt szándéknyilatkozatot az ügyintéző 2023. június 13-ig küldi meg a pályázó részére.