GTK Diplomaátadó ünnepségek
október 8, 2018
Három új egyetemi tanári kinevezés a GTK-n!
november 9, 2018

Versenyezz klímabarát kreativitásból, együttműködésből, szellemi állóképességből!

2018. október 25-26-án kerül sor a CLIMATHON nemzetközi verseny budapesti eseményére. A CLIMATHON rendezvényt egy időben világszerte 84 városban rendezik meg, valamennyi helyszínen a versengő csapatok 24 órás megmérettetésben, „erős klíma-innovációs dramaturgia” mellett küzdenek meg egymással.

Az idei verseny a Duna-part fejlesztését tűzte ki maga elé, ezen belül is a közterületek, hidak, folyómenti létesítmények innovációját, fenntartható és környezetbarát megoldások „kitalálását”.

A Climathon 2018 idén is várja a fenntarthatóság jegyében elkötelezett előadók, diákok, fejlesztők, szakértők vagy a téma iránt érdeklődők jelentkezését, akik szívesen részt vennének egy 24 órás „brainstorming”-on, amely során napjaink aktuális környezeti problémáira keressük a választ.

Az idei CLIMATHON Budapest a Climate-KIC, a Budapesti Főpolgármesteri Hivatal és a BME Környezetgazdaságtan Tanszékének együttműködésében valósul meg.

A 2018-as budapesti Climathon a Duna-part fejlesztését tűzte ki maga elé, ezen belül is a közterületek, hidak, folyómenti létesítmények innovációját, fenntartható és környezetbarát megoldások kivitelezését. Hogyan lehetne javítani a folyóparti közterületeken kialakult hőszigethatást okos megoldásokkal? Hogyan lehet a folyómenti urbanizált területeket „klímabiztossá” tenni? Hogyan hangolható össze a Duna (nagyon) változó vízjárása a felső rakpart fenntarthatóvá-tételével? Melyek a takarékos háztartási villamosenergia-fogyasztás, fűtési energiafelhasználás és melegvízhasználat előmozdításának lehetőségei? Hogyan lehet elősegíteni a megújuló energiahordozók elterjesztését a lakóépületekben? Melyek lehetnek a közösségi közlekedés és a kerékpáros közlekedés elterjesztésének leghatékonyabb PR eszközei? Ezekre és sok egyéb másra keressük a választ a 2018. október 25-26-án megrendezésre kerülő eseményen.

A 24 órás esemény rendkívül színes programokkal várja a jelentkezőket. A jó hangulat garantált: a Climathon keretében sor fog kerülni csapatépítésre, workshopokra, de akár egy kis levezető jógázásra is, majd zárásként természetesen nem marad el a jól megérdemelt jutalom sem, amit a győztes csapat fog elnyerni. A barátságos légkörben minden résztvevő úgy tudja megismertetni a saját elképzeléseit a többi résztvevővel, ahogy kívánja, illetve úgy dolgozik a probléma megoldásán, ahogy kényelmes. Az étkezés a 24 óra alatt biztosított minden versenyző számára, illetve csendes szobákkal is készülünk, kisebb pihenők céljából.

Van egy jó ötleted vagy csak szimplán megtetszett a téma? Gyere, és csatlakozz Te is a Climathon csapatához!

Jelentkezés itt: https://climathon.climate-kic.org/en/budapest