Gazdálkodási és menedzsment

végzettség: alapfokozat
tagozat: nappali
képzési idő: 6+1 félév
Finanszírozás:
Állami ösztöndíjas / önköltséges: 300 000 Ft/félév
Ösztöndíj Programmal: 120 000 Ft/félév

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen több mint 80 éves múltra tekint vissza a gazdálkodási szakterületű közgazdászok képzése. E hagyományok követéseként indítottuk a Gazdálkodási és menedzsment alapszakot, amelyik karunk egyik legnagyobb alapszakja, az üzleti irányultságú közgazdászképzéseink közül a legátfogóbb.

 

A szak főbb tantárgyai:vállalat-gazdaságtan, menedzsment, marketing, vállalati pénzügyek, gazdaságstatisztika, számvitel, makrogazdasági pénzügyek, gazdaságpolitika, információmenedzsment, minőségmenedzsment, termelésmenedzsment, változásmenedzsment, projektmenedzsment, üzleti jog.

A képzés erőssége tantervének sokszínűsége: a menedzsment-, pénzügyi, közgazdasági és társadalomismereti területek ismeretanyagának elsajátítása és gyakorlatorientált alkalmazása mellett a képzés hallgatói a projektfeladatok rendszerén keresztül számos további szakterülettel ismerkedhetnek meg.

 

A BME technológiai környezetének köszönhetően az itt végzettek otthonosan mozognak a komplex üzleti-technológiai környezetben is, megtanulnak más szakterületek képviselőivel is kommunikálni, a folyamatok tervezése, szervezése és irányítása során velük együtt dolgozni. Hallgatóink, angol nyelvtudásukat üzleti szaknyelvvel bővíthetik, szaktárgyaink egy részét angol nyelven hallgatva, illetve speciális angol nyelvi kurzusok keretében.


További információ az alábbi letölthető linken: Gazdálkodási és menedzsment alapképzés tájékoztatófüzet