Kommunikáció- és médiatudomány mesterszak


Olyan szakembereket képzünk, akik ismerik a modern társadalmunkat működtető bonyolult kommunikációs rendszereket, a kommunikáció és a média fontosabb intézményeit és eszközeit, sikeres kommunikációt tudnak tervezni és folytatni.

A kommunikációs szakember feladata, hogy hatást érjen el, és értse is ennek mechanizmusait. Ezekben csak az lehet sikeres, aki tudja elemezni a kommunikációs jelenségeket, ismeri a legújabb kommunikációs eszközöket, és tudja alkalmazni is őket. Képes kommunikációs projektek tervezésére és megvalósítására, maga is jó kommunikáció készségekkel rendelkezik, jól ír, hatásosan beszél és meggyőzően prezentál.

A képzés hangsúlyos részei specializációkként is megjelennek: kommunikációtervezés, vizuális kommunikáció, digitális média, valamint kulturális iparágak. A BME egyetemi környezete ehhez hozzáteszi az üzleti és technológiai környezetben való eligazodást, az ilyen hátterű kommunikációs programok futtatására való felkészítést.

Alapadatok:
Végzettségi szint: mesterfokozat (magister, master, rövidítve: MSc)
Tagozat: nappali
Szakképzettség: okleveles kommunikáció- és médiaszakértő
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas / önköltséges
Képzési idő: 4 félév

Nyelvvizsga-követelmények:
A kommunikáció és médiatudomány mesterszakon a mesterfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert, felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga vagy egy, az alapfokozat megszerzéséhez szükséges nyelvtől eltérő további nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány, vagy oklevél megszerzése szükséges.

Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2018. szeptember 1-től kezdőknek)
Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2016. szeptember 1-től kezdőknek)

Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzés honlapja