Műszaki menedzser alapképzési szak (BSc)

végzettség: alapfokozat
tagozat: nappali
képzési idő: 7 félév

Finanszírozás:
Állami ösztöndíjas / önköltséges: 325 000 Ft/félév
Ösztöndíj Programmal: 145 000 Ft/félév

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a több mint 230 éves mérnök- és 80 éves közgazdászképzési múltjával ideális környezete a Műszaki menedzser szaknak. Nem véletlen, hogy hazánkban az elsők között indult ez a képzés egyetemünkön, mely az elmúlt 20 évben töretlenül a szak első számú hazai képzőhelye.

 

A szak főbb tantárgyai:

vállalatgazdaságtan, vállalati pénzügy, számvitel, üzleti jog, marketing, termelésmenedzsment, minőségmenedzsment, gazdaságstatisztika, termékmenedzsment, környezetgazdaságtan, kommunikáció, anyagismeret, műszaki mechanika, digitális technika, közlekedéstudományi-, építőmérnöki-, építészeti ismeretek.

A műszaki menedzser közös nyelvet beszél mind a műszaki, mind a gazdasági szakemberekkel, kiemelkedő tudással rendelkezik a menedzsment- és a technológiai folyamatok tervezése és fejlesztése terén, valamint ezek gazdasági, pénzügyi aspektusait is érti.

 

A képzésben egyaránt megjelennek azok a természettudományi, műszaki, informatikai, valamint gazdálkodás- és szervezéstudományi ismeretek, amelyek révén a végzettek sikeresen működnek közre komplex műszaki-gazdasági feladatok menedzselésében, azaz a technológiai folyamat műszaki és gazdasági megtervezésében, szervezésében, a megvalósítás irányításában és az eredmények értékelésében. Erős a képzés projektjellege, illetve kötődése a modern technológiákhoz, az innovációhoz, a korszerű menedzsment- és pénzügyi ismeretekhez.

További információ az alábbi letölthető linken:

2017. ősztől: Műszaki menedzser alapképzés tájékoztatófüzet