Pénzügy és számvitel

végzettség: alapfokozat
tagozat: nappali
képzési idő: 6+1 félév
Finanszírozás:
Állami ösztöndíjas / önköltséges: 300 000 Ft/félév
Ösztöndíj Programmal: 120 000 Ft/félév

A nappali formában induló klasszikus üzleti közgazdász képzés a pénzügy és a számvitel üzleti alkalmazásaira egyaránt koncentrál, de nem nélkülözi az általános közgazdasági képzésekben megjelenő nemzetgazdasági és államháztartási ismereteket sem.

 

A szak főbb tantárgyai:számvitel, vállalati pénzügyek, államháztartás és adózás, vállalat- és projektértékelés, gazdaságstatisztika, makrogazdasági pénzügyek, vezetői számvitel, pénzügyi információs rendszerek, nemzetközi pénzügyek, befektetés és finanszírozás, elemzés és kontrolling.

Nagy hangsúlyt fektetünk a pénzügyi és számviteli folyamatok mint menedzsment eszközök bemutatására, és egyéb gazdálkodási és üzleti folyamatokba történő integrálására. Így a képzés során természetesen megjelennek az alapvető menedzsment ismeretek is.

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pénzügy és számvitel szakjának specialitása – szemben a más intézményekben megszokott számvitel és pénzügy specializációkkal – hogy kihasználva műegyetemi környezetét, pénzügyi-számviteli informatika, valamint nemzetközi pénzügyek és számvitel specializációkat kínál. Így a hallgatók specializációtól függetlenül a pénzügyi és számviteli területek teljességét lefedő tudást szerezhetnek. Speciális angol nyelvi kurzusokat és szaktárgyaink egy részéből angol nyelvű előadásokat is kínálunk képzésünk keretében.


További információ az alábbi letölthető linken: Pénzügy és számvitel alapképzés tájékoztatófüzet