Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak


Mesterszakunkon olyan szakembereket képzünk, akik képesek területi, környezeti és ezekkel összefüggésben nemzetközi gazdasági folyamatok elemzésére, összetett problémák és összefüggések felismerésére, stratégiák és programok kidolgozásában való alkotó, kreatív közreműködésre. Közgazdász diplomát adó mester programunk végzett mérnökök jelentkezését is várja. Végzettjeink sikeresen helyezkednek el az államigazgatásban, önkormányzatoknál és az üzleti szférában, valamint civil társadalomban egyaránt.

A Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak sajátossága a felelős és jövőtudatos döntéshozatal, irányítás és tervezés elsajátítása különös tekintettel a fenntartható fejlődés és az éghajlat- változás kihívásaira adható innovatív megoldásokra.

A képzésben hangsúlyos a gyakorlatorientált szemlélet, a csapat- és projektmunka. Hallgatóink nemzetközi és hazai kutatási projektjeinkbe is bekapcsolódhatnak tovább szélesítve szakmai ismereteiket és tapasztalataikat. A mesterszak további különlegessége, hogy számos törzstárgy nemzetközi szemléletű, angol nyelvű előadásokon is hallgatható.

2019. szeptemberétől angol nyelven is indítjuk képzésünket, nemzetközi és hazai jelentkezők számára egyaránt nyitott formában.

Alapadatok:
Végzettségi szint: mesterfokozat (magister, master, rövidítve: MSc)
Tagozat: nappali, részidős (levelező)
Szakképzettség: okleveles közgazdász regionális és környezeti gazdaságtan szakon
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas / önköltséges
Képzési idő: 4 félév (a részidős képzés esetében az oktatás kéthetente pénteki és szombati napokon történik)

Nyelvvizsga-követelmények:
A mesterfokozat megszerzéséhez angol nyelvből államilag elismert, legalább középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga, vagy egy másik élő idegen nyelvből középfokú (B2) komplex típusú, a képzés területének megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga, vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga, vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2019. szeptember 1-től kezdőknek) angol_
Regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2019. szeptember 1-től kezdőknek)
Regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés tájékoztatófüzet (Érvényes: 2016. szeptember 1-től kezdőknek)

Regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés honlapja