Kari Szakkollégiumok

A BME GTK-n két kari szakkollégium műkődik: a 2007-ben alakult gazdaság és társadalomtudományi területen működő Liska Tibor Szakkollégium és a 2012-ben alakult társadalom, kommunikáció- és médiatudományi területen működő KommOn Kommunikációs Szakkollégium. Továbbá sok GTK-s hallgató tagja az egyetemi EHK-hoz tartozó Management Szakkollégiumnak, amelyben a GTK-s hallgatók évek óta vezetői szerepet is vállalnak.


Liska Tibor Szakkollégium


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Liska Tibor Szakkollégiuma hivatalosan 2007 márciusában alakult meg a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon. Korábban más formában, de hasonló szellemiségben 2004 óta Szakmai Szervező Team működött. A Liska Tibor Szakkollégium jelenleg körülbelül 80 aktív taggal rendelkezik. Célja, hogy a tagok az érdeklődési területüknek (pénzügy, üzleti, elemző vagy marketing) megfelelően szélesítsék látókörüket különböző kutatási területek, üzleti és gazdasági folyamatok, valamint aktuális gazdaságpolitikai és társadalmi kérdések megismerésével. A képzés hat félév, amely kis létszámú kurzusok, műhelyek és szakmai előadásokból áll, a végén a tagok „szakkolis diplomát” kapnak. Mindezek mellett a Liska Szakkollégium tagjai rendszeresen részt vesznek egyetemi szintű, országos és nemzetközi esettanulmányi versenyeken. A Liska Tibor Szakkollégium 2009 óta folyamatosan növekvő „Liskaland” tábor szervez, amely során névadója gazdasági modelljét, az Ökonosztátot a gyakorlatba átültetve ismerik meg a résztvevők.


Weboldal: http://www.ltsz.hu/


kommON kommunikációs szakkollégium


A kommON kommunikációs szakkollégium 2012 februárja óta végzi munkáját, szervezi meg saját szakmai profiljába tartozó programjait, kurzusait, tréningjeit. Egy fáradhatatlan fiatalokból álló közösség, akik elsősorban a kommunikáció és a média iránt érdeklődnek. Lehetőséget ad arra, hogy bármilyen intézményből érkező egyetemista fejleszthesse képességeit, szélesítse látókörét és kipróbálhassa magát éles szakmai szituációkban. Az oktatáson túl pedig a személyes kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektet.


A szakkollégium tagjai ingyenesen vehetnek részt kurzusokon, tréningeken, melyeket a tagok és a munkaerőpiac igényeit figyelembe véve szerveznek. Szakmai estjeik viszont mindenki számára nyilvánosak és ingyenesek. A kedd esténként, 2-3 heti rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvényen szakmájukban kiemelkedő teljesítményt elért szakemberek nyújtanak rövid betekintést olyan témákba, mint a forgatókönyvírás, a riportfotózás vagy éppen az arculattervezés.


Emellett a kommON minden félévben megszervezi a kommunikáció szakos alap- és mesterképzéses diákoknak és tanáraiknak szóló Szakestet, illetve évente megrendezésre kerül a kommON konferencia.


A szervezett programokon kívül a szakkollégium tagjai öt munkacsoportban – szakmai, HR, kommunikáció marketing és PR, rendezvényszervező, projekt menedzsment – dolgoznak félévről félévre, hogy mind a szervezet, mind a saját szakmai fejlődésük folyamatos legyen.

A kommON félévente hirdet tagfelvételt a szorgalmi időszak kezdetén (szeptemberben és februárban), de a nyitott rendezvények az év során folyamatosan várják az érdeklődőket.


Elérhetőségek:
http://kommon-szakkollegium.hu
http://facebook.com/kommonkszk
kommon.bme@gmail.com