Köszöntjük új mesterképzéses hallgatóinkat!
február 1, 2021
Frissítés! Koronavírus tájékoztató
február 3, 2021

A BME-diploma rangot jelent

Dr. Koltai Tamás egyetemi tanár, a GTK dékánja a Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021 kiadványában mutatta be a Kar sajátosságait.

„A BME-diploma rangot jelent a hazai felsőoktatásban és a szakmai életben egyaránt, már az egy jó belépő, ha valakinek műegyetemi diplomája van.”

Koltai Tamás a legfontosabbnak a szakmai sokszínűséget tartja. A jövő menedzsereinek, gazdasági és társadalomtudományi szakembereinek képzése zajlik a Karon, mindez a Műegyetem műszaki környezetében.

„ A 21. század menedzsereit, vezető gazdasági szakembereit képezzük a Műegyetem műszaki környezetébe ágyazva. Minden adott a sokrétű tudás és az inspiráló szakmai kapcsolatok megszerzéséhez a GTK-n.”

Az interjúban többek között hangsúlyozta a szakmai és társadalmi beágyazottságot, a gyümölcsöző kapcsolatokat a gazdasági élet kiemelkedő szereplőivel. Kitért a GTK kedvező infrastrukturális elhelyezkedésére, a társintézmények kiváló lehetőségeiről, mind az Idegen Nyelvi Központ, mind a Testnevelési Központ tekintetében.

Ezek mellett fontosnak tartja a hallgatók bevonását a tudományos tevékenységekbe, a kutatási, fejlesztési projektekbe is.

Személyes javaslata a leendő hallgatóknak, akik a Műegyetemet szeretnék választani, hogy több képzésre is adják be jelentkezésüket, egyrészt mert lehetőség van a területek közötti átjárásra, másrészt pedig mivel sokszínű és erős kapcsolat van a különböző tudományok között, így bármely szakot választják, egyik területtől sem lesznek nagyon távol.