Legyél Te is GTK-s Nagykövet!
szeptember 6, 2023
Merj nagyot lépni! Utazz Erasmus-szal Európán kívülre is!
szeptember 7, 2023

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is bekapcsolódik a Tanítsunk Magyarországért programba

Idén szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is bekapcsolódik a 2018 végén elindított Tanítsunk Magyarországért (TM) programba, melynek keretében hallgatóink a 2023/24-es tanév második félévétől kortárs mentori tevékenységet folytathatnak a továbbtanulási- és munkalehetőségektől távolabb eső általános iskolák felső tagozatos diákjai között.

A mentorhallgatók ezért a tevékenységükért (4 mentoráltig) havi 45 ezer forint alapösztöndíjban részesülnek, valamint mentortevékenységükhöz térítésmentes helyközi utazásra jogosító TM kártyát kapnak. Több mentorált diákkal az összeg arányosan emelkedik. 

Ahhoz, hogy egy hallgató kortárs mentor lehessen, és ezért a TM-program által biztosított alapösztöndíjat megkapja, el kell végeznie a Tanítsunk Magyarországért TM1 alapozó, szabadon választható, 2 kredit értékű kurzust. Ennek keretében sajátítják el a mentori tevékenységhez kapcsolódó legszükségesebb elméleti, valamint terepgyakorlati ismereteket és kompetenciákat.

A TM-program célja a kistelepülésen élő általános iskolások támogatása tanulmányaik sikeres elvégzéséhez, a kölcsönös tanulás, egymás támogatása, a közösségek erősítése. A középtávú cél, hogy 2030-ra minden, ma általános iskolás gyerek rendelkezzen legalább szakmával vagy tanuljon tovább. Ebben segítik őket az egyetemi mentorprogram hallgatói.

Mivel a Tanítsunk Magyarországért programban való részvétel legalább két féléves folytatólagos tevékenységet igényel, a TM1 alapozó kurzust a tanulmányaikat ebben az évben kezdő vagy lezáró hallgatók számára nem hirdetjük meg.

A programmal kapcsolatos linkek:

Részletes tájékoztatásra várjuk a Tanítsunk Magyarországért program iránt érdeklődő hallgatókat:

Időpont: 2023.szeptember 8-a (péntek) 10 órától

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q épület A szárny 1. emelet 139-es terem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Műszaki Pedagógia Tanszék