Idén nyáron ismét gyerekegyetemisták vették birtokba a kampuszt
augusztus 24, 2023
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is bekapcsolódik a Tanítsunk Magyarországért programba
szeptember 7, 2023

Legyél Te is GTK-s Nagykövet!

A pandémia után újra megnyílt a lehetőség, hogy GTK-s kollégaként külföldi egyetemeket látogassunk meg: kapcsolatokat építhessünk vagy ápoljunk, közös projektekről, kutatásokról, lehetőségekről kezdeményezzünk párbeszédet, vagy éppen a tudásmegosztás jegyében találkozzunk a partneregyetemeinken dolgozókkal. Karunk számára kiemelkedő jelentőséggel bír a nemzetköziesítés, így folyamatosan új lehetőségeket igyekszik teremteni ezen kapcsolatok erősítésére.

Ennek eredményeképpen született meg (egyebek közt) a GTK Nagyköveti Program. 2023 februárjától kezdve karunk oktatói és az ő munkájukat támogató, adminisztratív munkakörben dolgozók számára lehetőség nyílt arra, hogy a programban résztvevők a külföldi útjaik során a partnerek részére különféle GTK-s szakmai tájékoztató anyagokat, ajándéktárgyakat, ismeretterjesztő brosúrát stb. vihessenek.

Örömünkre szolgál és a program sikerességét mutatja, hogy már az első 7 hónap alatt 16 Nagykövetünk vitte jó hírét Karunknak. A 12 fő oktató és 4 fő adminisztratív munkakörben dolgozó kollégánk összesen 9 országba jutott el: az északi államoktól (Finnország, Norvégia) kezdve a szomszédos nemzeteken (Románia, Ausztria) át távolabbi országokig (Ciprus, Franciaország, Spanyolország, Írország, Belgium). A program finanszírozására a “RRF-2.1.2-21-2022-00005 azonosítószámú, Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális -és készségfejlesztése a BME-n” projekt biztosított lehetőséget. 

Bízunk benne, hogy továbbra is ilyen nagy lesz az érdeklődés a Karon program iránt! Kapcsolódj be még ma, legyél Te is GTK-s Nagykövet!