Indul az MNB és a BME közös TDK mentorálása
június 23, 2021
MNB-BME kutatási verseny és kiválósági ösztöndíj 2. – eredmények
június 25, 2021

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatai

Az NKFI Hivatal honlapján megjelentek a Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TÉT) együttműködés támogatása és a Magyar-Orosz alkalmazott kutatás-fejlesztési együttműködési programban való magyar részvétel támogatása című pályázati felhívások.

A Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TÉT) együttműködés támogatása című pályázati felhívás célja, hogy új nemzetközi kétoldalú tudományos és technológiai (továbbiakban: TÉT) együttműködési projektek elindítását, vagy létező együttműködések elmélyítését segítse a projektekhez kapcsolódó kutatói mobilitási tevékenységek és szakembercsere támogatásával. 

A pályázati felhívás két alprogramból áll: 

  • A francia és osztrák relációkra vonatkozóan az NKFI Hivatal és a külföldi célország támogató szervezete által kiírt pályázatra a partnerek közös projektet dolgoznak ki, melyet a magyar pályázók az NKFI Hivatalhoz, a külföldi partnerek a saját országuk finanszírozó intézményéhez nyújtanak be. Ezekben a relációkban a pályázati felhívás célzott tématerületeket nevesít. 
  • Bármely más európai, illetve Európán kívüli ország partnerintézményének fogadó nyilatkozata birtokában a magyar pályázó egyoldalúan az NKFI Hivatalhoz adja be a pályázatát. 

Támogatási kérelmenként az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: 

  • Európán belül, Magyarországgal szomszédos országban található partnerintézmény esetén 2 millió Ft, 
  • Európán belül, Magyarországgal nem szomszédos országban található partnerintézmény esetén 2,5 millió Ft, 
  • Európán kívüli partnerintézmény esetén 5 millió Ft. 

Az osztrák reláció esetén a benyújtási határidő: 2021. június 25. 12:00 óra 

A francia reláció esetén a benyújtási határidő: 2021. június 30. 12:00 óra 

Az általános reláció esetén a pályázatok benyújtása folyamatos, a kitöltő program élesítésétől 2021. október 6. 12:00 óráig lehetséges. 

A Magyar-Orosz alkalmazott kutatás-fejlesztési együttműködési programban való magyar részvétel támogatása című pályázati felhívás célja, hogy kiszámítható forrást biztosítson a magyar gazdaság innovációjának ösztönzésére, és lehetővé tegye a gazdaság és a társadalmi élet területein hasznosuló kutatás-fejlesztés erősítését, a hazai és külföldi kutatási eredmények hasznosítását, az innovációs infrastruktúra és annak körébe tartozó szolgáltató tevékenységek fejlesztését.

A projekt legalább egy magyar és egy orosz partner előzetesen egyeztetett nemzetközi konzorciumi együttműködésével valósulhat meg.

Támogatási kérelmenként az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 50 millió Ft. 

Benyújtási határidő: 2021. július 16. 12:00 óra

Részletes tájékoztatás az alábbi e-mail címen kérhető:

Vermes Dóra     vermes.dora@bme.hu

További részletek:

Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TÉT) együttműködés támogatása  

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/ketoldalu-tudomanyos-technologiai-egyuttmukodes-2021-124-tet/palyazati-felhivas

Magyar-Orosz alkalmazott kutatás-fejlesztési együttműködési programban való magyar részvétel támogatása 

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/magyar-orosz-alkalmazott-kf-egyuttmukodes-2021-125-tet-ipari-ru/palyazati-felhivas