MNB Kiválósági ösztöndíj a 2021/2022-es tanévre
szeptember 21, 2021
Craufurd Goodwin Best Article Prize – rangos elismerést kapott Dr. Bíró Gábor
október 1, 2021

ATHENS részképzés – pályázat hallgatóknak

Az ATHENS (Advanced Technology Higher Education Network) Európa 15 vezető műszaki egyetemét összekötő szervezet 1997 óta. Az alapítók között szerepel a ParisTech, a Delfti Műszaki Egyetem, valamint a Leuveni Katolikus Egyetem is; később számos műszaki felsőoktatási intézmény csatlakozott hozzájuk.

Fő tevékenysége az évente két alkalommal – márciusban és novemberben – megrendezett egyhetes intenzív szakmai kurzus, amelyet minden tagintézmény ugyanakkor hirdet meg a partneregyetemek hallgatói számára. A programok ingyenesek, a szállást és az ott tartózkodás költségeit kell állniuk a diákoknak. Évente körülbelül 150 képzés indul csaknem 5000 tanulóval. Az előadások nyelve angol, francia, spanyol.

Egyetemünk 2000 óta tagintézménye a szervezetnek. Színes úticélok valamint kurzusok várják az érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek a fogadó egyetem képzéseibe, az ország kulturális sokszínűségébe, és később Erasmus-ösztöndíjak keretében akár fél évet is eltölthetnek ott. Az ATHENS megpályázásnak nincs mennyiségi korlátja, ezért akár a maximális, évi kétszer igénybe vehető lehetőség révén tanulmányai majdnem teljes ideje alatt, akár az első év második szemeszterétől kezdve kiutazhat egy-egy hétre a diák valamelyik partnerhez (Párizs, Delft, Leuven, Trondheim, Varsó, Prága, Bécs, München, Milánó, Madrid, Lisszabon, Bukarest, Szaloniki, Isztambul).

A következő részképzés időpontja: 2021. november 13-20.

Jelentkezési időszak: 2021. szeptember 25-október 10.

További információ:

http://nki.bme.hu/node/5708