Kari Kutatási Díj pályázat – 2024
március 22, 2024
Doktori Iskola Nyílt Nap – 2024.03.27.
március 26, 2024

Az Azerbajdzsáni Állami Közgazdasági Egyetem hallgatói és oktatói látogatták meg Karunkat

2024. március 25, hétfő

Idén harmadjára látogatott el Karunkra az Azerbajdzsáni Állami Közgazdaságtudományi Egyetem (UNEC) SABAH Központjának több oktatója és hallgatója. Idén a 34 diák mellett két egyetemi oktató töltött el 2 napot a GTK-n.

A látogatás célja a két egyetem közötti együttműködés lehetőségeinek további feltérképezése, valamint a GTK angol nyelvű pénzügyi mesterképzésének megismertetése volt.

2024. március 20-21 között a delegációnak kampusz túrával is készültünk, melynek során a Q épületet és az egész BME Campust is megismerték a hallgatók.

A látogatás ideje alatt a BME-re, Karra és az angol nyelvű mesterszakokra vonatkozó tájékoztatást követően az azeri diákok az angol nyelvű Pénzügy mesterszak két előadásán vettek részt: az „Industry policy in a portfolio-theory approach” című előadáson, melyet Dr. Bethlendi András, gazdasági dékánhelyettes, a Pénzügyek Tanszék tanszékvezetője, Pénzügy mesterszak szakfelelős tartott. Emellett pedig a „Financial history” című előadáson, amelyet Póra András, egyetemi tanársegéd, a Pénzügyek Tanszék oktatója tartott.

Az azeri oktatók két vendégelőadást tartottak: Aygun Abdulova az „Innovative methods of HRM” címmel, Aysel Guliyeva pedig „New trends in macroeconomics” címmel.

A sikeres látogatás jövőre is folytatódik az intézmények közötti együttműködés keretében.