Zero2Hero – Nyárvégi matematika felkészítő a BME GTK hallgatói számára
július 28, 2016
A curling GTK-s bajnoka – Kalocsai Vera
augusztus 25, 2016

Elsőévesek, sziasztok!

Szeretettel köszöntjük a BME GTK mintegy 1600 új elsőéves hallgatóját, köszönjük, hogy minket választottak!

A mesterszakokra felvett hallgatók a szakot gondozó intézettől vagy tanszéktől közvetlenül kapják a további tájékoztatásokat, itt csak a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a műszaki menedzser, valamint a kommunikáció és médiatudomány alapszakokhoz kapcsolódó legfontosabb információkat foglaljuk össze.

A felvételi számokról…

A BME GTK népszerűség növekedése országosan is az első között van. Alapszakjainkra a tavalyinál 30-40%-kal többen jelentkeztek, végül a létszámok kb. 20%-kal, míg a minimumpontszámok a legtöbb szakon 10-20 ponttal növekedtek. 70%-kal növekedett a 400 és a 450 pont felettiek száma, az elsőévesek átlagpontszáma 400 körüli.

A beiratkozók pontos létszámai ilyenkor még nem ismertek, és még pótfelvételi eljárás is következik, de a várható évfolyamlétszámok a következők: gazdálkodási és menedzsment: 260; nemzetközi gazdálkodás: 240; pénzügy és számvitel: 70; műszaki menedzser: 270; kommunikáció és médiatudomány: 50.

Tájékoztató a 400+ Ösztöndíj Program részleteiről, adminisztrációjáról

2016. augusztus 3-án (szerdán) és 9-én (kedden) 15 órától tájékoztató fórumot tartunk a 400+ Ösztöndíj Program részleteiről érdeklődő hallgatóinknak és szüleiknek a BME Q épület (1117 Magyar tudósok körútja 2.) A szárny 4. emelet QB402-ben. (A két időpont közül az egyikre javasoljuk az eljövetelt.)

A tájékoztatón a Program lényegi részletei mellett a lebonyolítás, adminisztráció és a jogi részletek is ismertetésre kerülnek.

A 400+ Ösztöndíj Programról itt olvashat.

Matematika felkészítő (!)

A gazdasági és műszaki szakokon az első egyetemi évek kritikus tantárgya a matematika. Szinte mindenki alapvető hiányosságokkal, már elfelejtett középiskolás tananyagrészekkel érkezik a BME GTK-ra is. Ennek pótlása és felfrissítése súlyos problémákat szokott okozni az amúgy is sok nehézséggel járó első félévben.

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara, a BME Matematika Intézet és az EduBase közös szervezésében megrendezésre kerülő felkészítőt ehhez alakítottuk ki. Az 50 órás felkészítő 2016. augusztus 15. és 31. között zajlik a BME-n. Időpontjait illesztettük az összes egyéb egyetemi programhoz (Gólyatábor, Évnyitó, regisztrációs heti programok stb.). Tudásszintek szerint 30 fős csoportokra osztva készülnek fel a tanévkezdésre a résztvevők.

Az első 300 jelentkezőnél a 30.000 forintos tanfolyami díj 50%-át a BME GTK vállalja át, így a felkészítő számukra csak 15.000 forintba kerül.

További részletek itt.

Gólyatábor, kollégiumi jelentkezés, hallgatói programok

A GTK-s Gólyatábor 2016. augusztus 22-25. között Siófokon lesz. Bővebb információ a GTK Hallgatói Képviselet oldalán (http://gtkhk.hu/golya) érhető el, sok egyéb hasznos információ mellet. A kollégiumi jelentkezésről és a Gólyahét programjáról is itt lehet tájékozódni.

Tanévnyitó, szaktájékoztatók

2016. szeptember 1-jén (csütörtökön) 10 órakor kezdődik a Tanévnyitó a Q épület földszintjén és a QII-es nagyelőadóban (bejárat a IV. emeletről). A pontos terembeosztásról később ezen a weboldalon, illetve a helyszínen tájékoztatunk.

Ezután, 12 órától, az egyes szakok tájékoztatói következnek ugyanazokban a termekben, majd 14.30-tól a beiratkozás adminisztrációja következik.

A BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság honlapján (http://www.csatlakozo.bme.hu/) találod a „Csatlakozót – A BME tájékoztató kiadványa 2016”, amely számos fontos és érdekes információt tartalmaz az egyetemi életről, az iskolakezdésről, valamint a közösségi és kulturális életről.