Fájdalommal búcsúzunk dr. Szabó Gábor Csabától, a GTK egyetemi docensétől
január 29, 2021
Köszöntjük új mesterképzéses hallgatóinkat!
február 1, 2021

ESET’20 Start online verseny

interjú Érsek Csanáddal, a BME Management Szakkollégium PR területének vezetőjével

A BME Management Szakkollégium ESET’20 Start online esettanulmányi versenyt hirdetett a GTK-sok számára. A megmérettetés lehetőséget nyújtott arra, hogy a résztvevők belekóstoljanak az üzleti világba – így nem csupán szakmai tudással, de valós tapasztalattal léphetnek a munkaerőpiacra. A versenyt kétnapos képzés előzte meg, ahol jelentkezők tanácsadók, mentorok segítségével sajátíthatták el az alapokat. 
Az esettanulmányi versenyről Érsek Csanád, a BME Managament Szakkollégium PR területének vezetője beszélt részletesebben. 

Kinek lehet hasznos egy ilyen verseny?
Bárkinek, aki szívesen kipróbálná magát esettanulmányi versenyen. Úgy gondolom kifejezetten ideális azon hallgatók számára, akiknek nincs, vagy csak minimális tapasztalatuk van ilyen területen.

Mit tudhatunk az online képzésről?
A képzést a BME Management Szakkollégium tanácsadással foglalkozó projektcsapata, a Consulting Group tartotta. A csapat felkészültségét a McKinsey and Company segítette idén. Célunk, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek az esettanulmányi prezentációk és piacelemzési módszertanok működésébe, illetve elsajátítsák azok elméletét. Ezeket a gyakorlatban is megtanulták alkalmazni egy esettanulmányi megoldás során, melyről visszajelzést kaptak.

A versenyzők számos területen fejleszthetik képességeiket a feladatok megoldása útján.

Mit gondolsz, milyen készségeiket fejleszthetik a jelentkezők a verseny által?
A résztvevők számos területen fejleszthetik képességeiket a feladatok megoldása során. Megtanulhatják, miként működik jól és hatékonyan egy csapat. A feladatok megkövetelik a strukturált gondolkodást, van lehetőség prezentációkészítésre, valamint az előadókészség fejlesztésére. 

Miben más ez az esettanulmányi verseny, mint a többi?
Kezdő esetoldóknak szól, – tudomásom szerint – ilyen célcsoportnak szóló esetverseny nincs Magyarországon.

Szerző: Nagy Edina
Kép: Érsek Csanád