A jók között is a legkiemelkedőbbek
november 30, 2017
McDonnell ösztöndíj lehetőség
december 11, 2017

F-faktor 2017

Merre tovább ingatlanpiac?
Avagy kérdések a hazai építkezési láz egyes fenntarthatósági kérdéseiről: előrejelzései, környezeti és építészeti kihívások

Manapság az egyik legfontosabb téma, amely mindenkit foglalkoztat: az ingatlanpiac. A fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozó F-faktor: FENNTARTHATÓSÁGI MŰHELY 2017. november 29-i „Merre tovább ingatlanpiac” című műhelytalálkozója is ezt a társadalmunkat átölelő, aktuális támaterületet karolta fel.

A műhelytalálkozón Valkó Dávid (ingatlanpiaci vezető elemző, OTP Jelzálogbank Zrt), Dr. Benkő Melinda (építészmérnök, habilitált egyetemi docens, tanszékvezető, BME Építészmérnöki Kar, Urbanisztika Tanszéke) és Beliczay Erzsébet (építészmérnök) tartottak vitaindító előadást. Az elhangzott előadásokon az ingatlanpiac jelenlegi helyzetéről, a lakosság ingatlanokhoz való hozzáállásáról, a specifikus építészeti kihívásokról és külföldi jó példákról is hallhattak az érdeklődők.

A vitaindító előadások közben, illetve az előadásokat záró értékelésekben élénk és információkban gazdag diskurzus alakult ki a részvevők és vitaindító előadók között, a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetről, illetve a jövőbeli trendek alakulásáról. A vita moderátora Dr. Pálvölgyi Tamás egyetemi docens, a BME GTK Környezetgazdaságtan Tanszék tanszékvezetője volt.

A műhelytalálkozót Dr. Kósi Kálmán c. egyetemi tanár, a BME GTK Környezetgazdaságtan Tanszék munkatársa zárta egy rövid összefoglalással, és végül az alábbi gondolattal: „Amennyiben a felvetett problémákat tovább gondoljuk, és próbálunk magunknak egy szintézist megfogalmazni, akkor megérte részt venni az előadáson.”