MNB Kiválósági ösztöndíj a 2023/2024-es tanévre
október 9, 2023
„Ha elkezdesz TDK-zni, utána rákapsz az ízére” – interjú Csaba Nikolettel
október 13, 2023

F-Faktor: FENNTARTHATÓSÁGI MŰHELY vitafórum sorozat

Mi fán terem a fenntartható fejlődés? Miért foglalkoznak ezzel a titokzatos „F-faktorral” az élet szinte minden területén? Milyen lehetőségeket nyújt a lakóhelyünk, 11. kerület és Budapest a fenntartható életmód támogatására? Mennyire döntenek tudatosan a Műegyetemi polgárok?

Amennyiben kíváncsi a válaszokra, van véleménye, vagy éppen kérdése, szíves figyelmébe ajánljuk és tisztelettel meghívjuk az alábbi workshopra!

A BME GTK Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék 2011 őszétől szervezi a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozó, F-Faktor: FENNTARTHATÓSÁGI MŰHELY vitafórum sorozatát, melynek következő rendezvénye, a

A szakmai fórum, workshop programja:

Megnyitó:     Dr. Buzási Attila egyetemi docens, BME GTK Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék vezetője

Előadók (a BME GTK Környezetgazdaságtan és Fenntartható Fejlődés Tanszék munkatársai):

  • Dr. Zilahy Gyula egyetemi tanár, a „NiCE” projekt témavezetője (Projektismertető előadás)
  • Dr. Szabó Mariann egyetemi adjunktus, a „NiCE” projekt tanszéki felelőse (Jó gyakorlatok bemutatása)
  • Bozsoki Fruzsina, Csizovszky Anna és Erőss Viktória doktorandusz hallgatók (Kerületi és fővárosi lehetőségek a fenntartható életmód szolgálatában – kutatási eredmények)

 Az előadásokat követően, a workshop kislétszámú, 10-12 fős csoportokban folytatódik (a Q épület II. emeletén kisebb termekben). Mennyire ismerik és élnek a Műegyetemi polgárok a kerület és város nyújtotta lehetőségekkel a fenntartható életmód szolgálatában? Melyek a bátorító és hátráltató tényezők? Milyen megoldásoknak örülnének a hallgatók? Hogyan segíthet az oktatás abban, hogy a hallgatók viselkedését formálja? A csoportos diszkussziót követően a workshop-ot egy fórummal zárjuk, ahol a csoportvezetők bemutatják a tapasztalatokat (helyszín: KGT Tanszék tárgyalója, QA 226).

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, szíves részvételüket 2023. október 20-ig a következő regisztrációs linken https://forms.gle/Lt4GNMGzw66uB8iS6 jelezzék, köszönjük!

A rendezvényről hang- és képfelvétel készülhet, melyet a szervező felhasználhat tevékenysége során. Minden résztvevő, aki a felvételen feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a szervezőkkel szemben.