MNB Oktatási Klub eredményhirdetés GTK-s sikerekkel
június 10, 2021
BME-EELISA Info Day
június 16, 2021

Hallgatói József Nádor Díj – GTK-s hallgatók a díjazottak között

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BME Szenátusának május 29-i ünnepi ülésén került sor a Tiszteletbeli Doktorok avatására, a Neumann János Professzori cím átadására, a József Nádor Emlékérem, valamint más rangos egyetemi kitüntetések adományozására.

Ezen alkalom keretében adták át a Hallgatói József Nádor Díjakat is. Ezt az elismerést azok a hallgatók kapják – az Egyetemi Hallgatói Képviselet javaslatára –, akik az adott évben a saját karukon legmagasabb pontszámmal részesültek Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban.

A Hallgatói József Nádor Díj kitüntetéseket Dr. Józsa János rektor, Hasburg Mihály főherceg és Szili Ákos, az Egyetemi Hallgató Képviselet elnöke adták át.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a díjazottak között szerepel Kocsó Barbara (2019/2020-as év) Gazdálkodás és Menedzsment alapszakos, valamint Megyeri Mária (2020/2021-es tanév) Műszaki menedzser mesterszakon végzett hallgatónk.  

Kocsó Barbara 2017 óta a Műegyetemi Szakkollégiumok Közössége és a Liska Tibor Szakkollégium tagja, ahol több szakmai program szervezésében segédkezett, illetve esettanulmányi versenyeken vett részt. Mindemellett egy éven keresztül demonstrátori feladatokat látott el a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszéken. A 2018/2019-es Tudományos Diákköri Konferencián 1. helyezést ért el Termékélmény és Pszichológia Szekcióban, valamint a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián elismerő oklevélben részesült.

Kocsó Barbara (Gazdálkodás és Menedzsment alapképzés) és oklevele az átvétel pillanatában

Megyeri Mária 2021 januárjában fejezte be tanulmányait műszaki menedzser mesterszakon. A hallgatónak a kiváló tanulmányi eredményein felül szakmai teljesítménye is figyelemre méltó. 2020-ban az MNB által szervezett „Bank to the Future” design sprint mobilalkalmazás fejlesztő verseny győztes csapatának tagja, az Élet és Tudomány lapban megjelent szoftverergonómiáról szóló cikk társszerzője, valamint a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián is 1. helyezést ért el. Sokrétű tevékenységével Megyeri Mária a műszaki képzési terület legmagasabb pontszámot elért mesterszakos hallgatója lett a Kar Kiváló Hallgatója 2020 pályázaton. A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerése óta eltelt idő alatt végzett szakmai munkájával szintén tovább öregbíti Karunk hírnevét.

Megyeri Mária (Műszaki menedzser mesterképzés) és oklevele

Szívből gratulálunk az elismerésekhez!