Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola (GSzDI) online Nyílt Nap
március 24, 2021
Publikációs siker az első közgazdaságtani film történetéről
március 26, 2021

HSUP beszámoló 2021 tavasz

A Hungarian Startup University Program (HSUP) célja a modern vállalkozói ismeretek és különösen a startupok működésének bemutatása, az ötletek megvalósulásig történő szakmai támogatása.

A program Karunkon a 2020-as év őszi szemeszterében kezdődött el. Büszkék vagyunk azokra a hallgatókra, akik magas minőségű innovatív ötletükkel alapítóként kezdték meg projektjük megvalósítását.

Öt nyertes Műegyetemi diákunk azóta saját csapatát is megalapította, bevonva azon HSUP kurzuson résztvevő hallgatótársakat, akik támogatják az elképzelés részleteinek kidolgozását valódi szakmai- és tőkebefektetők meggyőzése érdekében.

Mintegy 30 BME hallgatónak ad végül a program kiemelkedő ösztöndíj- és szakmai fejlődési lehetőséget, ezáltal is biztosítva a közös értékes alkotást és a vállalkozói szemlélet sikerélményét. A diákok a tavaszi félév zárásaként előrehaladásukat egy progress report jelentéssel mutatják be. A programba betekintést nyújt Dr. Grad-Gyenge Anikó innovációs dékánhelyettes asszony a FIEK gondozásában lezajlott interjúja is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a döntős csapatok között GTK-s témák is vannak, így Galavics Diána, Karunk Nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatója is megkezdhette innovatív ötletének kidolgozását, ami egy nyelvtanulással kapcsolatos mobilapplikáció elkészítéséből áll. Ennek keretében ugyanazon felület szolgál az oktatástól a számonkérésig mindenre.

Kiváló szakmai lehetőség, amire ősszel újra lehet majd jelentkezni.

Sikeres munkát kívánunk a csapatoknak!