MNB Kiválósági Ösztöndíjak átadása a 2022/2023. tanév tavaszi félévében
április 25, 2023
Lyoni diákok látogattak Karunkra
május 3, 2023

HSUP ösztöndíjat elnyert hallgatók

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával életre hívott Hungarian Startup University Program (a továbbiakban: HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa a 2022/2023. tanévben futó aktuális programja a második szakaszába lépett.

Az első féléves alapozó ismeretek elsajátítását, valamint a onepagerek benyújtását követően a program ezen szakaszában már a legjobb ötletek megvalósítása zajlik. Ennek keretében a kiválasztott ötletek köré csapatok szerveződnek, amelynek minden tagja a HSUP program keretében 4 hónapig havi nettó 150.000 Ft ösztöndíjra jogosult.

A BME hallgatói közül az első félév sikeres teljesítés követően 57 hallgató kapcsolódott be projektcsapatba és nyerte el a HSUP ösztöndíját.

A projektötletek megvalósításának támogatása érdekében a HSUP hallgatói 2023. április 18-án Szatmári Péter „The subject of the presentation is an overview of sales strategy with respect to early stage startups” című előadásán is részt vettek.